x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Propunere pentru apartament în bloc nou

Propunere pentru apartament în bloc nou

de Georgiana Teodorescu    |    28 Mar 2009   •   00:00
Propunere pentru apartament în bloc nou

Proiectul de astăzi ilustrează pe cât se poate de bine o soluţie eficientă de exploatare şi valorificare a unui spaţiu mic din cadrul unui apartament de 60 mp aflat într-un bloc nou.



ORGANIZAREA SPAŢIULUI
Pentru că în zona de zi a trebuit înglobată şi bucătăria, soluţia aleasă a fost aceea de mobilare modulară, flexibilă şi aerisită. Astfel, separarea între funcţiunea de bucătărie şi cea de living se face prin corpuri de mobilier care funcţionează şi ca loc de luat masa pentru două persoane.

Zona de relaxare este compusă dintr-o canapea de trei locuri şi un fotoliu cu taburet. Aceasta este deservită de o bibliotecă generoasă, şi ea modulară, care include şi televizorul. Pentru o bună organizare a spaţiului de depozitare, pe poliţele bibliotecii s-au prevăzut cutii modulare de carton care ţin loc de sertare şi care se găsesc pe piaţă în multe variante de finisaje şi culori.

COMPUNEREA AMBIENTULUI
Din punct de vedere estetic, elementele alese au fost coordonate ca stil şi cromatică, pentru o imagine de ansamblu unitară. Culoarea de nuc la parchet s-a ales din considerente practice, pentru că este singura care se potriveşte cu orice altă esenţă de lemn care se alege ulterior pentru mobilă.

În acest caz, mobila este o combinaţie de zebrano cu alb lucios, formulă întru totul modernă şi tinerească. Luminile alese sunt şi ele moderne şi simple, dar foarte expresive. Pereţii livingului au primit un tapet în nuanţe metalice, pentru un plus de expresivitate. Textilele propuse pentru draperii şi perdele respectă şi ele gama cromatică stabilită.

×
Subiecte în articol: proiect de interior