x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ronduri florale de sezon

Ronduri florale de sezon

12 Apr 2008   •   00:00

După cum ştiţi, munca la grădina de primăvară începe toamna. Însă, acum puteţi face toate observaţiile necesare pentru o bună amenajare în sezonul viitor. Observaţi cîte ore de soare direct aveţi în grădină, faceţi analiza solului – există diverse aparate şi instalaţii care vă ajută şi care se comercializează la preţuri accesibile.

După cum ştiţi, munca la grădina de primăvară începe toamna. Însă, acum puteţi face toate observaţiile necesare pentru o bună amenajare în sezonul viitor. Observaţi cîte ore de soare direct aveţi în grădină, faceţi analiza solului – există diverse aparate şi instalaţii care vă ajută şi care se comercializează la preţuri accesibile. Gîndiţi-vă la scheme cromatice în funcţie de spaţiul disponibil şi de ce anume vreţi să obţineţi plantînd anumite flori. Înainte de orice, evitaţi plantările în rînduri drepte, pentru că aşa în mod sigur veţi obţine o... pepinieră nu o grădină atractivă.

 

 

Aveţi de unde alege!

Sunt atît de multe varietăţi de lalele şi narcise, încît este imposibil să nu găsiţi ceva pe placul dumneavoastră. Gama cromatică este impresionantă şi cu fiecare an apar noi forme ale florilor, noi talii şi adaptări la mediu şi, desigur, combinaţii de culori. Variantele pastelate sunt probabil cele mai atractive amenajări de primăvară. Nu-s de neglijat varietăţile de muscari şi nici pe cele de viole care pot completa cu succes orice rond la care aţi putea să vă gîndiţi.

 

 

Soluţii pentru spaţii mici

Dacă nu aveţi un spaţiu pe care să amenajaţi o grădină, nu vă întristaţi. Există mereu soluţii de a aduce primăvara mai aproape de dumneavoastră chiar şi pe o terasă mică sau într-un balcon. Se pot face multe aranjamente simpatice în ghivece mai mici sau mai mari începînd din toamnă lucrul la ele (aşa ieşiti mai ieftin!) sau chiar acum – dacă aveţi un buget alocat acestui lucru. În orice caz, reţineţi ca toamna viitoare să vă cumpăraţi şi să şi plantaţi cele necesare pentru că e păcat să daţi nişte bani în plus cînd se poate şi altfel.

×
Subiecte în articol: mereu verde