x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Salon du Vegetal 2006

Salon du Vegetal 2006

de Cornelia Constantin    |    09 Mar 2006   •   00:00
Salon du Vegetal 2006
MEREU VERDE
Aflat la editia cu numarul 21, Salon du Vegetal din Angers este una dintre cele mai importante manifestari franceze cu tematica horticola. Ea reuneste specialisti, pasionati de flori si jurnalisti din toata zona de vest a Europei. Producatorii de arbori si arbusti, decorativi si fructiferi, flori diverse pentru interior si exterior, bulbi si seminte au incantat vizitatorii nu numai cu standuri pline de fantezie si plante noi in sortiment, ci si cu informatiile oferite cu generozitate atat in discutiile directe, cat si la conferintele organizate in fiecare zi a manifestarii. Cercetatorii in domeniul horticol si agricol au prezentat cele mai noi rezultate ale muncii lor, producatorii de echipamente de intretinere si constructorii de sere specializate au facut diverse demonstratii care au captat atentia publicului. Una dintre cele mai interesante sectiuni ale targului a fost cea in care floristi plini de imaginatie isi aratau maiestria in aranjarea unor buchete deosebite.

DESIGNERII FLORILOR

La sectiunea Innovert s-au prezentat plante originale, noi concepte de marketing si idei de cadouri, noi tendinte ale pietei, in asa fel incat producatorii sa se puna la curent cu tot ceea ce ar putea sa le influenteze activitatea. Premiate la categoria plante cu varietati noi au fost: Albizia julibrissin Summer Chocolate - cu foliaj purpuriu si flori de un rosu deschis, Callistemon salignus Flaming Fire - cu port compact si frunzis asemanator cu cel al Pierisului, Clematis Franziska Marie - cu flori duble si semiduble, incantatoare si numai bune pentru decorarea curtilor interioare, Euphorbia pulcherrima Ice Punch - cu bractei serate si culori foarte intense. La sectiunea inovatii comerciale foarte apreciat a fost Cyclamenul ca floare taiata si acompaniata in buchete de Ranunculus, Anemone si Lalele.

De mare interes au fost: Catalogul Plantelor Cataratoare, suportul pentru buchete Easybul, ambalajele UNO 30 etc. Espace Inspiration a venit cu noi idei despre cum se pot amenaja spatiile magazinelor de specialitate, in asa fel incat sa atraga clientii. El a fost o alternativa la modalitatea clasica de a privi plantele si aranjamentele si, in timp, a devenit o poarta de lansare pentru tinerii designeri. Salon du Vegetal a avut si in acest an o bursa a locurilor de munca pentru toti cei interesati sa lucreze in domeniul horticol.

×