x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Salonul de mobila de la Paris, editia 2006

Salonul de mobila de la Paris, editia 2006

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    05 Ian 2006   •   00:00
Salonul de mobila de la Paris, editia 2006

AFLA CE E NOU
Prima expozitie din acest an din domeniul amenajarilor de interior

AFLA CE E NOU
Prima expozitie din acest an din domeniul amenajarilor de interior

Traditionalul targ international "Salon du meuble" din Paris, cel mai insemnat targ din Franta specializat pe mobilier si pe produse, articole si servicii pentru amenajari interioare, si-a deschis portile astazi, 5 ianuarie, si va dura pana la 9 ianuarie.

Pentru editia din acest an s-a adoptat o tema emblematica pentru modernitate: "Modalitati de generare a confortului", o tema care vine ca o continuare a celei din editia de anul trecut "Arta de a trai". Canapele, aranjamente, paturi, in speta, mijloace care sa asigure existenta intr-un spatiu placut, comod sunt principalul subiect al expozitiei de la Paris din acest an. Tema aleasa corespunde cererilor consumatorilor care si-au exprimat dorinta de a gasi variante optime (sub aspectul functionalitatii si confortului) de mobilare si utilare a propriilor case.

Un sondaj efectuat la expozitia trecuta arata ca 83% din vizitatorii profesionisti considera expozitia ca o mina indispensabila pentru designul de interior. Principalele categorii de produse si servicii expuse: mobilier pentru apartamente (dormitoare, livinguri, mese si scaune, biblioteci, mic mobilier, bucatarii, mobilier pentru baie); mobilier de restaurant si hotelier; mobilier pentru magazine si supermarketuri; tapiterii moderne; produse si articole pentru decoratiuni si amenajari interioare; servicii de proiectare, arhitectura interioara si design.

IMPARTIRE PE TREI SECTOARE


La centrul Porte de Versailles din Paris, pe o suprafata de expunere de aproximativ 180.000 mp, expozitia se desfasoara impartita pe trei sectoare distincte:
  • Sectorul "Wide market" - o expozitie de mobilier modern si traditional, dedicata pietei largi;
  • Sectorul "Village" regrupeaza produse clasice de mobilier, adaptate nevoilor zilelor noastre, intr-o scenografie special adaptata. Ce inseamna scenografie special adaptata? Inseamna ca organizatorii, incercand sa recreeze atmosfera pe care cumparatorii au gasit-o atat de atractiva in trecut, in acest sector al expozitiei au recreat zone specifice acelor vremuri: fantani, sculpturi, gradini sau bistrouri;
  • Sectorul "Metropole" prezinta ultimele creatii ale designerilor celebri, care lucreaza pentru branduri renumite, si aduce la rampa pe cativa dintre tinerii creatori si designeri in devenire de prin toata lumea.

    Salonul este deschis zilnic intre orele 9:00 si 19:00, cu intrarea libera a profesionistilor. Marele public are acces doar in ziua de sambata, 7 ianuarie 2006, incepand cu ora 11:00 si pana la ora 19:00. Vanzarea catre public este interzisa, dar vizitatorii pot obtine toate informatiile necesare legat de provenienta si adresele produselor preferate.


    Aranjament din cadrul Expozitiei Matin Calme, sectorul Metropole


    Aranjament din colectia Italian Design Classic, sectorul Village


    Prototip din sectorul Metropole
  • ×
    Subiecte în articol: mobilier