x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scăpăm de furnicile din casă: Metode simple, eficiente și naturale

Cum scăpăm de furnicile din casă: Metode simple, eficiente și naturale

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   22:00
Cum scăpăm de furnicile din casă: Metode simple, eficiente și naturale
Sursa foto: Profimedia

Primăvara și vara, insectele intră în casă și atunci trebuie să luăm măsuri. Însă substanțele chimice nu sunt cela mai potrivită alegere, nici pentru noi, nici pentru ele.

Muștele, țânțarii, furnicile ne invadează spațiul însă există câteva soluții simple și eficiente. Una dintre acestea este să menținem mereu curățenia în casă. Apoi, trebuie să știm că furnicile sunt atrase de dulciuri, prin urmare trebuie să le depozităm în recipiente bine închise.

Totodată, deși magazinele sunt pline de substanțe chimice care promit o igienizare rapidă și eficientă a locuinței, este bine să le evităm cât putem de mult și să alegem unele mai naturale.

O metodă bună este folosirea scorțișoarei măcinate. Presărarea acesteia în zonele unde mișună insectele, respectiv în dreptul ușilor, ferestrelor, țevilor, orificiilor de ventilație, crăpături, le va ține departe. Pot fi puse și bețișoare de scorțoară în grădină, cel mai bine în dreptul gardului, scrie dcnews.ro.

De asemenea, uleiurile esențiale țin furnicile departe. Cele mai eficiente sunt uleiurile de ceai, portocală, mentă, scorțișoară și cedru. Sunt suficiente 5 picături din acest amestec pe o bilă de bumbac. Acestea trebuie înlocuite la două zile. Se mai poate alcătui o compoziție din 15 picături de ulei esențial și un sfert de cană cu apă, care se pun într-o sticlă și se pulverizează în locurile unde  se adună insectele. 

 

 

×
Subiecte în articol: furnici metode naturale