x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Se poartă pardoselile montate în stil vechi

Se poartă pardoselile montate în stil vechi

de Adela Parvu    |    12 Feb 2009   •   00:00

Noile colecţii ale producătorilor de pardoseli includ game foarte largi de nuanţe închise. Se pare că în perioada de instabilitate internaţională, clienţii, cei care mai sunt, preferă senzaţia de a fi cu picioarele pe pământ.



Cel puţin în domeniul fini­sajelor, în ultimii ani inovaţiile se succed cu rapiditate. Măcar o dată pe an ele sunt făcute publice, testate şi apreciate de vizitatorii târgurilor internaţionale de profil. În ciuda crizei economice, lansările de noi produse continuă, cu speranţa că publicul cumpărător va fi atras de aspect, formă, tehnologii - care se traduc prin caracteristici tehnice deosebite ale produselor. În materie de pardoseli, inovaţiile continuă. Chiar şi podelele laminate ajung să semene atât de mult cu cele din lemn masiv, dar să vină cu îmbunătăţiri privind confortul, rezistenţa la uz şi uşurinţa în întreţinerea lor, încât par să convingă că merită investiţia. Asta cu atât mai mult cu cât modul lor de montare devine tot mai fidel pune­rilor în operă practicate cu ceva ani în urmă. La toate aceste criterii ce ţin de performanţă tehnică şi de apreciere vizuală se adaugă un mare plus: costurile sensibil mai mici decât ale pardoselilor din lemn masiv din esenţe valoroase.

La noi, pe piaţă există o mulţime de variante pentru acoperirea pardoselilor atât din lemn, cât şi din materiale melaminate, dar majoritatea cum­părătorilor au în vedere doar două criterii de selecţie: costul şi culoarea. E bine ca fiecare să se documenteze mai bine înainte, chiar dacă văd produsul montat în magazin, pentru că poate fi laminat montat ca un parchet veritabil, şi poate fi podea din lemn montată precum cea din laminat.


Modelele vechi revin

Nu este vorba numai despre gama de nuanţe pe care le au noile produse destinate pardoselilor, fabricate din lemn sau materiale laminate, ci şi despre mo­dul în care ele se îmbină. Tot ceea ce era considerat desuet, acum se reinterpretează, astfel încât clientul să fie deja familiarizat la prima vedere cu oferta ce o are la picioare. Aşa că apelul la montajul în stil vechi este făcut pe un criteriu foarte bine studiat de specialiştii producătorilor: când sunt cumpărători puţini, oferta trebuie să fie din start recunoscută şi apreciată. Ulterior, vin şi explicaţiile despre detaliile inovative.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv