x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinaxar. Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul. Un mitropolit al Țării Românești,, în rândul sfinților

Sinaxar. Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul. Un mitropolit al Țării Românești,, în rândul sfinților

22 Iun 2015   •   07:42
Sinaxar. Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul. Un mitropolit al Țării Românești,, în rândul sfinților
Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul
Pe data de 22 iunie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești. Acesta s-a născut în anul 1765. A intrat în monahism la Mănăstirea Neamț și a fost ucenicul Sfântului Paisie Velicicovski.

A fost ridicat la rangul de Mitropolit al Țării Românești, direct din treapta de ierodiacon, în anul 1823. Canonizarea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul a fost proclamată, pe 21 mai 2006, de ziua hramului Catedralei Patriarhale din București, Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Moaștele sale se află la Mănăstirea Caldarusani din județul Ilfov.

Citește și Muntele INTERZIS femeilor sau „ATHOSUL MARAMUREȘULUI”. Află ce minuni se petrec acolo

Sfântul Mucenic Eusebie

Acesta s-a afirmat mai ales ca apărător al dreptei credințe în fața ereziei ariene. Sfântul în calitate de Episcop al Samosatelor, a fost cel care l-a susținut pe Sfântul Meletie pentru a fi numit Episcop al Antiohiei.

În timpul domniei lui Iulian Apostatul, când creștinii au suferit noi persecuții, Sfântul și-a dezbrăcat veșmintele arhierești, înlocuindu-le cu cele ale unui simplu soldat simplu, cutreierând astfel Siria, Fenicia și Palestina.

În tot acest timp, Sfântul Eusebie...................................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×