x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

de Georgiana Teodorescu    |    13 Oct 2005   •   00:00
IDEI PENTRU CASA TA
Este trist sa descopar ca adevaratul sens al bibliotecii s-a pierdut. In casele moderne aproape ca s-a renuntat la biblioteca, in favoarea unor rafturi, polite sau corpuri de depozitat diferite obiecte decorative.
Ce se intampla cu interesul pentru lectura? S-a uitat oare ca o casa fara o cat de mica biblioteca este ca o gradina fara flori? Independenta sau fixa, mica sau mare, clasica sau moderna, biblioteca are un singur scop: depozitarea cartilor. Asa ca sa ii respectam valoarea si sa ne preocupam mai intai de functionalitatea si utilitatea ei si apoi de design.


Locuiesc intr-o garsoniera mai mare, confort 1. Lucrez deseori acasa, dar ma deranjeaza faptul ca de la birou se vede restul camerei si in special patul. M-am gandit la o separare cu placi de gips-carton, dar imi obtureaza lumina. Ce varianta sa aleg?
Mircea Petcu, Buhusi

SEPARARE

Iata cum puteti face o compartimentare discreta a functiunilor intr-o garsoniera de mici dimensiuni, care obliga la amplasarea zonei de zi in acelasi spatiu cu cea de noapte. Astfel, zona de birou este separata partial de pat printr-un paravan din caramizi de sticla, care poate fi ori mat, ori transparent sau poate fi colorat in nuantele dumneavoastra preferate.


O ruda de-a mea a facut comanda pentru mobilier de bucatarie, iar cand a venit mobila, nu i se potrivea pe dimensiuni, dar a trebuit sa o plateasca. Vreau si eu sa-mi fac astfel de mobila, dar nu stiu cum sa procedez ca sa nu apara o situatie asemanatoare. Ce ma sfatuiti?
Maria Ababei, Targu Frumos

PROIECT DE MOBILA

Exista firme producatoare de mobilier care, dupa masuratori prealabile, va pot prezenta proiecte cum este cel din imagine cu propuneri de mobilare adaptata spatiului dumneavoastra. Apoi puteti discuta pe plansele prezentate si se pot face modificarile corespunzatoare in functie de propriile gusturi si necesitati. Prin aceasta procedura puteti lamuri orice neintelegeri referitoare la forma, culoare si material, inainte ca mobila sa intre in productie. Astfel, puteti evita situatiile neplacute in care apar nemultumiri dupa livrarea pieselor de mobilier.

×