x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

de Georgiana Teodorescu    |    06 Oct 2005   •   00:00

Cu totii avem calorifere. Mascarea lor aduce o nota de eleganta si reflecta grija pentru tratarea atenta a fiecarui colt din spatiul casei voastre. Pe langa faptul ca imbunatatesc aspectul general al incaperilor in care sunt montate, mastile pentru calorifere ofera siguranta in casele familiilor cu copii, reducand riscul de accidente. De aceea, va prezint in paginile urmatoare cateva variante de realizare a mastilor pentru calorifere si cateva reguli care trebuie respectate la realizarea lor.

POTRIVITA SI PENTRU MAI TARZIU
"Sunt insarcinata in luna a opta si caut mobila pentru camera copilului meu. Mi-as dori foarte mult sa cumpar ceva mai special cu masa pentru infasat, ca in cartile pentru mamici, dar nu stiu daca merita. Ce ziceti?" - Adriana Chereches, Tulcea

Este adevarat ca mobila pentru nou-nascuti presupune o cheltuiala mare, avand in vedere ca ei cresc repede si devine inutila. Dar puteti gasi piese de mobilier care pot fi folosite si dupa ce copilul creste. Acest dulapior este multifunctional. Are inglobate in el o cadita rabatabila pentru nou-nascut, spatiu pentru infasat si sertare accesorizate pentru depozitarea lucrurilor necesare copilului. Dupa ce copilul creste, se pot scoate accesoriile speciale si piesa se transforma intr-un dulap normal pentru depozitat.

MOBILIER PICTAT
"Am mobilier din lemn masiv, dar mi se pare ca este prea impersonal. Credeti ca ar fi un lucru intelept daca as apela la un profesionist sa mi-l picteze?" - Mandita Suciu, Bucuresti

Aproape orice mobilier din lemn masiv poate deveni un obiect deosebit. Spre exemplificare, vedeti imaginea alaturata - o masa din lemn cu o forma absolut normala poate deveni obiect unicat. Prin pictarea pieselor de mobilier se poate rezolva o mare parte din decorul si atmosfera incaperilor unde se afla pozitionate. Exista firme care colaboreaza cu artisti specializati in pictarea si realizarea de tehnici deosebite pentru finisajul mobilei (patinare, antichizare etc.). Astfel, va puteti realiza la comanda decoratii speciale pentru mobila, in culorile si modele preferate si potrivite incaperilor dumneavoastra. Nu stiu daca ar fi un lucru intelept sau nu, asta ramane sa decideti singura. Cert este ca daca ornamentatia este bine facuta si feroneria asortata, mobilierului ii poate creste valoarea. Piesele vechi, autentice, pictate in stilurile ornamentale rustice sau clasice costa foarte mult, si nu intamplator.
×