x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

de Georgiana Teodorescu    |    29 Sep 2005   •   00:00
IDEI PENTRU CASA TA
In ultimul timp aud cat mai des la oamenii care au lucrari de constructie sau reamenajare a locuintelor ca se cauta caramizile Nevada (caramizile de sticla).
Da, intr-adevar, acest material de constructie prezinta o serie intreaga de calitati si avantaje fata de materialele clasice. Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine care sunt aceste avantaje, va prezint in paginile urmatoare cateva dintre multiplele variante de folosire a lor. Dar atentie! Trebuie folosite cu discretie, si nu exagerat, asa cum se procedeaza de cele mai multe ori.


Cum pot sa-mi inveselesc dormitorul? Ce culoare sa aleg pentru pereti, mai ales ca am multa lumina naturala, deci multe ferestre in aceasta camera.
Maria Chereches, Cluj

ARMONIE DE CULOARE

Pentru crearea unei atmosfere calde si relaxante in dormitor, nu este obligatoriu sa optati pentru o zugraveala colorata pentru pereti. Ea se poate obtine si din armonizarea culorilor pe care le alegeti pentru accesorii. Acestea pot fi coordonate, astfel incat imaginea de ansamblu sa fie unitara si echilibrata. Culorile calde sunt preferate pentru dormitoare, pentru ca genereaza stari de relaxare, liniste si reconfortare, mai ales atunci cand aveti o camera cu mai multe ferestre. Atentie! Nu alegeti jaluzele verticale, ci mai degraba perdele sau rolete decorative.


Fierul forjat se potriveste in casele moderne? Mi-as face o biblioteca in care sa existe si loc pentru tv. Ce ma sfatuiti?
Radu Cojan, Brasov

BIBLIOTECA IMPROVIZATA

Cu putina imaginatie si spirit practic puteti improviza o biblioteca utila si functionala in casa dumneavoastra. Folositi un corp simplu de mobilier pentru televizor din lemn sau PAL, si il puteti incadra cu rafturi metalice disponibile pe piata in diferite forme si dimensiuni. Ele sunt modulare si se pot compune exact pe spatiul disponibil si in forma de care aveti dumneavoastra nevoie, iar atunci cand va veti lua o biblioteca adevarata, le puteti folosi in alte incaperi din casa.

×