x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

22 Sep 2005   •   00:00

Felul in care ne ingrijim hainele spune multe despre noi. Depozitarea lor este o problema pentru multi dintre cei care locuiesc in apartamentele din blocurile de locuinte sociale, pentru ca spatiile mici ale acestora nu permit amenajarea unui dressing in adevaratul sens al cuvantului. De aceea, trebuie sa stiti ca exista diverse solutii prin care el se poate atasa altor functiuni din casa. Situatia cea mai practica este cea in care el este alaturat dormitorului. Pentru o mai buna intelegere a solutiilor, am prezentat cateva scheme functionale diferite ca rezolvare.

CANAPEA PENTRU COPIL
Am un baietel de 3 ani care nu vrea sa doarma singur. Nu-i pot muta patutul in dormitorul nostru din lipsa de spatiu si nici nu vreau sa doarma intre noi. Sa cumpar un fotoliu extensibil? Eugenia Bejan, Slatina

Daca vreti ca al dvs. copil sa se poata refugia in dormitorul dumneavoastra fara sa va incomodeze in vreun fel, puteti achizitiona o canapea extensibila pentru copii, gandita special pentru ei. Dimensiunile reduse ale acestor canapele reduc riscul de accidente. Sunt usoare si pot fi repede mutate la nevoie. Materialele fine si frumos colorate constituie o atractie pentru ei, putand fi imprimate cu personajele lor preferate din filmele de desene animate.

DIN NOU, LA MODA
Stau cu chirie si nu vreau sa cumpar mobila pana nu ma mut la casa mea. Ma gandesc ca poate exista ceva la indemana mai accesibil, care sa nu fie o investitie desarta. Ce imi sugerati? Virgil Haras, Ramnicu-Sarat

Cuferele vechi sunt la moda acum si se potrivesc atat in case moderne, cat si in interioare clasice. In ele puteti depozita diverse lucruri si le puteti adapta stilului casei dumneavoastra prin culoarea lemnului, forma si vechime. De asemenea, daca alegeti forme simple, puteti folosi capacul lazii ca masa improvizata sau loc pentru expunerea obiectelor. Cufarul din imagine este unul vechi, autentic indian, lucrat manual. Exista si cufere moderne. Dincolo de partea functionala, ele in sine reprezinta obiecte decorative cu o valoare ce se pastreaza peste timp.
×