x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Simfonia lalelelor

Simfonia lalelelor

de Cornelia Constantin    |    27 Apr 2006   •   00:00
Simfonia lalelelor
MEREU VERDE
Oameni indragostiti de frumos

In perioada 14-16 aprilie a avut loc la Pitesti editia a XXIX-a a Simfoniei lalelelor. Cu fiecare an care a trecut Simfonia s-a facut remarcata ca un eveniment al iubitorilor de frumos. Cu prilejul ei oameni de peste tot din tara poposesc pentru cateva zile la Pitesti care devine capitala culorilor, a fanteziei floristilor si a intuitiei producatorilor autohtoni de flori. In interiorul Casei Cartii expozantii te surprind cu aranjamente neobisnuite, realizate atat din flori naturale, cat si din flori uscate, cu simulari de gradini, cu idei pentru chioscuri de gradina, cu varietati locale de plante si cu raritati.

Nu poti sa treci repede prin expozitie, pentru ca fiecare stand iti atrage atentia prin ceva: cale imaculate pentru buchete de mireasa, orhidee acompaniate de ferigi, trandafiri multicolori, lalele aproape negre, alstroemeria, gerbere si enumerarea ar putea continua. Tot in cadrul expozitiei de aranjamente de la Casa Cartii s-au putut admira diverse forme obtinute din vegetatie: alstroemeriile, garoafele si crizantemele in culori frumos combinate formeaza o chitara; alaturi un melc floral pare ca se odihneste o clipa. N-au fost uitate strelitziile, anthuriumul cu floare de un verde crud, plantele variate de gradina.

GRADINA DE VARA, MAI 2006

In perioada 25-28 mai in Parcul Herastrau din Bucuresti, se va desfasura cea de-a III-a editie a manifestarii "Gradina de Vara", cea mai importanta expozitie cu vanzare de produse pentru gradina. Firmele interesate de participare pot suna la telefoanele: 021-311.50.63, 021-311.50.64. Persoane de contact: Laura Muscalu si Sorin Ganciu

Targul de flori

Pe strazile invecinate, pe o lungime de mai bine de 1 km, te intampina producatorii si importatorii romani de plante. Targul de plante te face sa te simti ca un copil in fata unei mese pline cu bunatati: nu stii ce sa alegi, motiv pentru care le-ai vrea pe toate. Oricat te-ai stradui si oricat de strans ar fi bugetul, nu poti sa pleci din targ cu mana goala.

×