x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinaxar. Sfântul Apostol Iuda. Nu este cel care l-a vândut pe Hristos, ci chiar fratele lui Iisus

Sinaxar. Sfântul Apostol Iuda. Nu este cel care l-a vândut pe Hristos, ci chiar fratele lui Iisus

19 Iun 2015   •   07:09
Sinaxar. Sfântul Apostol Iuda. Nu este cel care l-a vândut pe Hristos, ci chiar fratele lui Iisus
Sfântul Apostol Iuda
Pe data de 19 iunie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Iuda. Acesta a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului. Sfântul Apostol Iuda este uneori numit în Scriptură "Iuda, fratele lui lacov".

Sfântul Apostol Iuda se număra între frații Domnului nostru Iisus Hristos, fiul dreptului Iosif pe care îi avusese din căsătoria anterioară cu Salomeea. În cărțile Noului Testament ni s-a păstrat de la el o Epistolă Sobornicească: "Iuda, rob al lui lisus Hristos și frate al lui lacov".

Sfântul Apostol Iuda mai este cunoscut și ca Levi sau Tadeu. Însă, nu trebuie confundat cu celălalt Tadeu, care a făcut parte din cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului.

Citește și DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

Sfântul Apostol Iuda a predicat Evanghelia în ludeea, Samaria, Galileea, Idumeea, Siria, Arabia, Mesopotamia și Armenia.

Ajungând să predice în ținutul Muntelui Ararat, Sfântul Apostol Iuda a fost prins de păgâni, răstignit și omorât cu săgeți.



Sfântul Cuvios Paisie cel Mare

Sfantul Paisie cel mare, era de neam din Egipt, de unde era şi Moise, văzătorul de Dumnezeu.
................................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×