x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sobele de ceramică pot fi adevarate opere de artă

Sobele de ceramică pot fi adevarate opere de artă

05 Ian 2008   •   00:00

Operele celor de la Inderwies Keramik au mai fost prezentate in Jurnalul casei mele. Dar de la an la an specialiştii şi artiştii plastici ai firmei germane ne surprind cu noi concepte şi modele realizate din ceramică.

Operele celor de la Inderwies Keramik au mai fost prezentate in Jurnalul casei mele. Dar de la an la an specialiştii şi artiştii plastici ai firmei germane ne surprind cu noi concepte şi modele realizate din ceramică. Infiinţaţi in 1987 ca atelier de creaţie şi serie mică, ei s-au extins, găsind ceramicii variate intrebuinţări, dar, mai mult, forme estetice care să infrumuseţeze casele.

 

Şi nu este vorba numai de surprinzătoarele lor sobe, ci şi de faţadele caselor ornamentate cu ceramică sau acoperişuri ce par materializate din poveştile Fraţilor Grimm.

 

Estetice şi sigure

Produsele arhitecturale pentru zidurile sau acoperişurile caselor ar părea cu siguranţă mult prea extra­vagante pentru noi, aşa că să ne concentrăm mai mult asupra ideilor pentru interior. In pur spirit german, sobele Inderwies nu sunt doar frumoase, ci şi foarte sigure in exploatare. Oricine işi doreşte o sursă de căldură in casă a cărei formă să fie realizată de firma nemţească trebuie să fie pregătit, respectiv să aibă la indemănă planul casei cu detaliile tehnice ale insta­laţiilor. Chiar dacă in ambientul casei soba apare ca o adevărată operă de artă, interiorul ei ascunde mecanisme funcţionale de ultimă oră.

Evident că siguranţa in exploatare trebuie să fie prioritară şi aşa şi este pentru specialiştii germani. Şi cea mai sigură soluţie o reprezintă imbinarea esteticii unei sobe artistice cu tehnologia de ultimă oră a şemineelor, respectiv montarea unui foyer şi accesoriile de completare a acestuia la interiorul sobei.

 

O idee ce ar putea fi folosită şi de alţi producători autohtoni de la noi, chiar şi pentru sobele "clasice" cu forme paralelipipedice.

×
Subiecte în articol: zona imobiliară