x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Spaţiu luminos în serele acoperite

Spaţiu luminos în serele acoperite

de Adela Parvu    |    09 Mai 2009   •   00:00
Spaţiu luminos în serele acoperite
Sursa foto: /Finstral

Mai mult soare, mai multă lumină naturală, mai mult spaţiu. Cam acestea ar fi, pe scurt, argumentele pentru extinderea casei cu o seră acoperită. Dar nu vă gândiţi neapărat la o altă construcţie care să fie ataşată casei, ci mai mult la o extindere a clădirii cu ajutorul tâmplăriei.



O lucrare mai simplă, dar foarte eficientă de a câştiga spaţiu pentru interior, chiar dacă acesta nu va fi folosit pentru plante, aşa cum sugerează denumirea de seră. Sunt mulţi care se gândesc că ar trebui să-şi extindă casa cu încă o cameră pe care au de gând să o construiască folosind materiale tradiţionale.

CONSULTAŢI SPECIALIŞTII
Dar dacă planul casei permite, una dintre încăperi poate fi transformată într-o cameră de zi spaţioasă şi lumioasă numai prin extinderea cu tâmplărie termoizolantă. Sau pot fi instalate în această extindere chiar bucătăria, un birou sau, de ce nu, camera copilului. Indiferent de ideile care vă pot veni, trebuie precizat că o astfel de lucrare trebuie aprobată de autorităţile locale şi are nevoie de avizul unui arhitect.

Specialistul vă va întocmi nu numai un plan pentru extinderea în sine, ci va urmări şi modul în care spaţiul rezultat urmează a fi încălzit, izolat şi exploatat eficient şi conform normelor în vigoare. Mai mult, vă va indica şi materialele din care se poate face o astfel de extindere, deoarece nu orice tip de tâmplărie se pretează pentru astfel de lucrări.

NU ORICE FEL DE TÂMPLĂRIE
Mai nou au apărut chiar tâmplării cu geamuri triple, care sunt şi mai eficient termoizolatoare. Este clar că orice extindere a casei trebuie să fie cât mai bine realizată şi din acest considerent al termoizolării. Tâmplăriile metalice sunt cele recomandate cu precădere pentru astfel de lucrări.

De asemenea, cele din lemn masiv. Şi asta deoarece mulţi producători sau importatori de sisteme de tâmplării PVC nu au încă tehnologia necesară pentru executarea unor ansambluri de mai mare amploare cum sunt serele. În plus, pentru astfel de structuri sunt necesare profile PVC speciale, care pot fi ancorate de fundaţie şi de clădire.

 Aşa că, dacă vreţi o astfel de extindere, cereţi portofoliul de lucrări de referinţă executate de firmele care vă promit că pot realiza astfel de structuri din profile PVC.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv