x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Spaţiul este transformat radical de lumină

Spaţiul este transformat radical de lumină

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    04 Apr 2009   •   00:00
Spaţiul este transformat radical de lumină

"Un aspect distinct în lucrul cu lumina este imaterialitatea. Obiectul pe care îl faci nu este important în sine, ci felul în care transmite sau ascunde lumina."



Este ceea ce afirmă artista Laura Chifiriuc atunci când face referire la îndemânarea ei de a confecţiona corpuri de iluminat. Cuvinte foarte frumoase care te pun pe gânduri şi te fac să reconsideri un pic perspectiva pe care o aplici atunci când cauţi un astfel de obiect pentru căminul tău. Tot Laura ne-a inspirat în a găsi ca şi definiţie pentru profesia de designer de corpuri de iluminat pe aceasta - "Te numeşti astfel, atunci când ai dorinţa de a transpune pe cineva într-o poveste mai mult decât pe aceea de a face nişte obiecte". Aflaţi mai multe despre ceea ce fac Laura Chifiriuc şi Cristina Ivan, două artiste care au pus bazele unei idei interesante de afacere, aceea de confecţionare de corpuri de iluminat unicat, în rubrica de "Idei originale".

Aşadar atunci când ai nevoie să alegi corpurile de iluminat pentru casa ta, cel mai bun lucru care e de făcut pentru reuşita proiectului, este să se ţină cont de faptul că spaţiul poate să fie transformat radical la nivel ambiental de lumina care îl învăluie şi de corpurile obiectelor prin care aceasta este transmisă.

Pe lângă această funcţie de ambientare, lumina are şi rolul ei funcţional bine determinat - fără un iluminat propice, timpul petrecut în spaţiul respectiv poate să dea mari bătăi de cap, la propriu!

Piaţa de profil oferă la acest moment o colecţie impresionantă de corpuri de iluminat, aşa încât, pentru a face alegerea care să te avantajeze din toate punctele pe care le ai în vedere, trebuie să te duci cu tema bine învăţată (să ştii foarte bine ce anume cauţi).

E bine să ştiţi în acest sens că LED-ul reprezintă cea mai eficientă sursă de lumină! Este una dintre concluziile desprinse de la cea mai prestigioasă competiţie de design - Red Dot Design Award.

Noi am încercat să vă uşurăm un pic documentarea prealabilă alegerii corpurilor de iluminat, şi v-am pregătit câteva materiale privitoare la acestea. Bucuraţi-vă de ele!

×
Subiecte în articol: editorial iluminat