x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Stilul hygge este perfect pentru casele noastre în această toamnă

Stilul hygge este perfect pentru casele noastre în această toamnă

15 Sep 2022   •   14:29
Stilul hygge este perfect pentru casele noastre în această toamnă

Orice sezon nou aduce cu sine şi schimbări în casele noastre, nu doar în garderobă. Deşi sărbătorile americane ce s-au infiltrat în ultimii ani şi în calendarele româneşti nu încântă pe toată lumea, acestea sunt prilejuri perfecte pentru a ne îmbrăca în straie noi casele. Şi cum tot mai mulţi dintre oameni îşi doresc să aibă parte de momente cât mai plăcute în confortul propriei case, iată câteva idei pentru a aduce stilul hygge la tine acasă.

Nevoile și stilul sunt diferite de la om la om, însă dorința de a ne simți confortabil în propria casă o regăsim la fiecare dintre noi. Indiferent de dimensiunea locuinței și de suma investită în aceasta, sentimentul confortului de acasă îl putem simți doar creându-ne o legătură cu aceasta. Fiecare obiect ales pentru mobilarea sau decorarea unei camere are un rol foarte important în ambianța acesteia, motiv pentru care acestea trebuie să fie alese cu atenție, pentru a crea un tot unitar.

 

Se spune că danezii sunt cei mai fericiți oameni din lume, iar la baza acestei stări de bine ar sta un mod de viață sănătos și armonios. Pentru ei, timpul petrecut în casă este extrem de important pentru reîncărcarea bateriilor proprii, motiv pentru care alocă un efort suplimentar pentru crearea ambianței dorite.

 

Stilul hygge, contestat de mulți și, totodată, iubit de și mai multe persoane, a fost creat de către danezi pentru a descrie o stare de bine simțită în confortul casei lor și care, în timp, s-a transformat într-un stil de viață.

Hygge în casă și în viață

De la alegerea mobilierului de lemn în culori naturale, la corpuri de iluminat cu lumină caldă și lumânări parfumate cu arome suave, danezii au adus conceptul hygge mai departe în viața lor personală.

 

Astfel, dincolo de cei patru pereți ai casei, danezii au adoptat o abordare mai relaxată asupra vieții, privind cu mai mult optimism cât mai multe aspecte. Aceștia au descoperit că a face gesturi mărunte și a aprecia micile detalii ale vieții le oferă o armonie interioară.

 

Deși oamenii au gusturi diferite în materie de culori și texturi, pentru a crea acasă o atmosferă plăcută și relaxată, părți importante ale stilului hygge, camerele trebuie amenajate cu materiale naturale precum lemn, bumbac, piatră sau piele.

Un parfum plăcut în toată casa

Atunci când discutăm despre mirosuri plăcute de cameră, mulți dintre noi ne gândim automat la acele parfumuri de cameră pe care le regăsim în comerț. Însă, de cele mai multe ori, mirosul din casă se schimbă în mod plăcut datorită mobilierului.

 

Dacă înlocuim piesele de mobilier din plastic sau sticlă cu cele din lemn, casa va prinde un iz natural. Dacă nu vă plac parfumurile artificiale, câteva lumânări parfumate aprinse din când în când vor oferi casei atât un parfum suav, cât și o lumină caldă, perfectă pentru relaxare.

 

Cei care doresc să adopte acest stil în casă și în viață pot începe cu schimbări mărunte, care să conducă la un rezultat final armonios. Prea puțini sunt cei care își pot face o modificare totală a casei, însă cu câteva detalii atent alese se poate schimba imediat aspectul acesteia. Stilul hygge aduce cu sine o atmosferă prielnică pentru relaxarea trupului și a minții, perfecte pentru viața agitată dusă în aceste timpuri.

 

Sursa foto: Shutterstock

×