x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sugestii pentru cadourile de sarbatori

Sugestii pentru cadourile de sarbatori

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    15 Dec 2005   •   00:00
Sugestii pentru cadourile de sarbatori
Azi, 15 decembrie ultima zi de targ

Pentru a descoperi idei menite sa va inspire si sa va usureze cautatul de cadouri, am dat o raita saptamana trecuta pe la standurile Targului de Suveniruri, care s-a desfasurat la Romexpo, saptamana trecuta! O sugestie interesanta ar fi obiectele din arta precolumbiana cu forme unice si semnificatii profunde, obiecte care redau fidel detaliile originale ale unor simboluri din cultura precolumbiana, fiecare avand povestea lui.

LUMANARILE, O TENDINTA…

Am descoperit, de pilda, ca lumanarile sunt o tendinta pe piata de cadouri, suveniruri sau pe cea de design interior. Forme, mai mult sau mai putin asteptate, sau inspirate, te atrag sau din contra… Lumanari de design, create manual, de dimensiuni impresionante si cu timpi de ardere care pot ajunge pana la o mie si… de ore, potrivite pentru ocazii de tot felul, sunt idei bune de cadouri, chiar si pentru cei care cauta exceptionalul in design.

Interesante sunt si obiectele decorative din mozaic si vitraliu: vase ceramice mozaicate sau tablouri, corpuri de iluminat, scrumiere, rame de oglinzi. Alegand obiecte bisericesti, sigur nu vei da gres in reusita surprizei tale! Mare grija la calitatea materialelor si a exprimarii diferitelor teme de inspiratie religioasa, pentru ca in registrul acesta, religios, sunt foarte multe kitsch-uri! Ce ni s-a parut interesant au mai fost niste vase din lut, decorate cu seminte naturale (grau, porumb, mazare). Este interesant modul in care au fost incremenite semintele, bucati de natura roditoare. Au fost incremenite in lut, un pamant extrem de fin, dar totusi pamant, materie din care ele isi extrag seva. Noi ne oprim aici cu sugestiile, din pricina spatiului, dar lista ramane deschisa!

×