x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa TAPETUL-FOTOGRAFIE REINVENTEAZĂ TRATAREA PEREŢILOR/Printuri futuriste utilizate în decorĂri murale

TAPETUL-FOTOGRAFIE REINVENTEAZĂ TRATAREA PEREŢILOR/Printuri futuriste utilizate în decorĂri murale

de Georgiana Teodorescu    |    12 Mar 2009   •   00:00

Deşi utilizate până recent ca fotografii în ramă, imaginile artistice sunt propuse acum şi pentru acoperirea pereţilor. Ideea inovatoare a tapetului-fotografie este susţinută de colecţiile celor de la Wall&Deco, propunerile lor venind din cele mai diferite domenii, pentru efecte fresh şi optimiste. Acest nou curent se adresează atât locuinţelor moderne, minimaliste, cât şi celor coloniale, clasice.



Dacă vă plac fotografiile artistice şi vă surâde ideea să le expuneţi sub formă de decoraţie în cadrul locuinţei, acum există o modalitate inovativă de a fructifica şi potenţa la maximum frumuseţea acestor compoziţii. Wall&Deco este o firmă italiană al cărei concept de bază este expunerea imaginilor expresive la vedere, la o scară cât mai mare, în culori cât mai vii, în combinaţii cât mai îndrăzneţe. Specializaţi în producerea tapetului, designerii de aici au folosit încă de la începuturi fotografia ca instrument pentru a da viaţă colecţiilor, prin ea imortalizând detalii originale, subiecte hiperrealiste şi forme exclusiviste.


EXPERIENŢE INEDITE
Printre cele mai noi colecţii lansate de cei de la Wall&Deco se numără şi colecţia Big Brand, creaţie a atelierului parizian Talva Design. Aceştia folosesc ca motive decorative frânturi  de exuberanţă florală, reinterpretări ale romatismului sudic, precum şi elemente caracteristice artelor asiatice şi japoneze.

Pentru alte colecţii precum LIFE, artiştii s-au lăsat seduşi de frumuseţea unor flori precum dalii şi bujori, de aerul delicat al magnoliilor şi orhideelor. Printre subiectele nou propuse se numără şi tatuaje colorate, complexe, supradimensionate, fraze inspirate din scrisori de dragoste, pline de optimism şi veselie, citate din artişti cunoscuţi, texte aplicate peste umbrele, pălării sau lenjerie.


Sensibilitatea cosmopolită îşi face şi ea simţită prezenţa în această colecţie care abordează şi arii noncotidiene, aducând în prim plan subiecte noi precum: microcosmos (printuri cu peşti, papagali şi fluturi), viaţa sălbatică din Africa (zebre, pescăruşi, gheparzi), simboluri ale junglei (diferite tipuri de frunze de plamieri şi flori exotice), tenebrele stilului gotic (coarne de cerb, împletitură de crengi uscate), propunând direcţii noi pentru fiecare încăpere din locuinţă. Călătoria lor fascinantă către creativitate şi noi provocări a ajuns să fie cunoscută la nivel internaţional şi să câştige tot mai mulţi admiratori, generând chiar o nouă tendinţă în amenajările interioare.

PROPUNERI
Pentru camera copilului aveţi de ales între tapet cu print-ul unui zmeu, al unor acadele colorate sau al unor bărcuţe în miniatură. Pentru hol sau birou puteţi alege colecţia Office cu imprimeu de foarfece, creioane sau pixuri. În bucătărie folosiţi tapetul "Optic", cu model repetitiv de pahar de lapte, sardine sau lămâi. Elementul natural rămâne protagonistul tapetului pentru living, prins în imagini de detaliu, atent analizat, realizând compoziţii interesante pentru decoraţiunile murale ample.

În interioarele romantice, chic, puteţi utiliza tapet din colectia "Lolita", imaginile emanând feminitate şi eleganţă. O colecţie exclusivistă este "Haute Couture", cu o linie simplă, elegantă, realizată complet manual, cu inserţii de cristale Swarovsky. Sofisticată şi exigentă în execuţie, colecţia este tratată cu fineţe, cristalele fiind dispuse în linii (verticale, orizontale sau oblice), punctual sau în forme geometrice.  Chiar dacă puteţi alege un tip de tapet cu model repetitiv pentru întregul perete, cei de la Wall&Deco propun şi tapet într-o singură fâşie, cu un imprimeu unic (crochiul unui palmier, al unui cactus sau al unui trunchi de bambus, un buchet de cale, o păpădie, un mac, un cireş în floare). Aici, absenţa aparentă a unui motiv repetitiv lasă impresia unui centru de interes unic, efectul scenografic fiind potenţat de această iluzie.

Pentru mai multe informaţii cât şi pentru downloadarea catalogului complet Wall&Deco accesaţi site-ul http:// www.wallanddeco.com/index.asp, în România prin Sasha Interior, www.sashainterior.ro

EXPUNERI INGENIOASE
Wall&Deco este mixul de creativitate şi fotografie din care rezultă un nou binom intrat în universul tapetului cu intenţia clară de a revoluţiona şi reinterpreta concepul clasic. Aceştia nu se mai bazează în desen pe acelaşi motiv schematic, repetitiv şi atât de utilizat. Răspunsul lor este o reproducere perfectă a unei fotografi artistice, la o scară supradimensionată, ce creează un efect unic, acoperind întreaga suprafaţă a peretelui.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta