x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tendințe la mobilier și dotări cu tematică sportivă în 2022

Tendințe la mobilier și dotări cu tematică sportivă în 2022

17 Feb 2022   •   14:48
Tendințe la mobilier și dotări cu tematică sportivă în 2022

Dacă te întrebi care sunt tendințele de mobilier și decor pentru o gamă variată de sporturi, le poți afla în acest articol.

În 2022, mobilierul și decorul cu tematică sportivă include produse excelente din punct de vedere preț-calitate, care se pot găsi în magazinele cu mobilier profesional. Aceste produse sunt într-o gamă foarte variată ce include mobilier vestiar, echipamente sportive, dotări pentru săli și terenuri de sport, pentru parcuri și locuri de agrement, articole pentru diferite sporturi: atletism, fotbal, handbal, tenis, volei, etc.

În anul 2022, se pune accent pe vestiarele sportive pline de facilități, concepute cu articole de mobilier care le transformă în mai mult decât un simplu spațiu de schimbare a echipamentelor înainte și după antrenament. Atât mobilierul cât și caracteristicile privind iluminatul cu LED impresionează prin calitate înaltă și funcționalitate.

Mobilierul din 2022 pune accent pe scaune moi și confortabile, care fac o impresie mult mai bună asupra sportivilor și sunt folosite mai ales în vestiare. De asemenea, în vestiare se dorește instalarea de dulapuri și bănci care sunt mai eficiente și împiedică acest spațiu să pară aglomerat.

În acest an, se poate vorbi și despre tendințele în evoluție în tehnologie, în industria sportului. Pe zi ce trece, apar noi produse care demonstrează progresele tehnologiei, cum ar fi de exemplu: stadioane inteligente ce au camere integrate, ceasuri inteligente cu GPS folosite de sportivi, etc.

Companiile certifică proprietățile materialelor din care sunt realizate produsele lor și astfel mărcile de sport devin mai sustenabile. În 2022 se trece la articole sportive realizate din fibre naturale, la îmbrăcămintea sport din bumbac organic și din materiale care nu conțin substanțe chimice nocive.

Tendințele din 2022 includ produse de calitate înaltă, în ceea ce privește dotările pentru terenuri sportive, ca de exemplu:

  • Porți din metal, stâlpi metalici de iluminat, plasă rezistentă pentru porți la terenuri de fotbal
  • Stâlpi, fileu special, platformă arbitru pentru terenuri de volei
  • Garduri sărituri pentru atletism
  • Plase și porți destinate terenurilor de handbal
  • Bănci de gimnastică moderne pentru săli de fitness, pentru săli de sport din școli și licee
  • Bănci rezervă jucători cu structură metalică, scaune din plastic pliabile, mese speciale
  • Articole de mobilier pentru pensiuni și hoteluri, baze de agrement sportiv, etc.

De asemenea, tendințele din acest an includ și echipamente pentru terenurile de joacă pentru copii, pentru complexe sportive și de jocuri pentru adolescenți. Acum sunt foarte populare terenurile de mini-fotbal sau complexele și sălile în care tinerii își pot practica anumite hobby-uri din domeniului sportului.

În acest an se dorește îmbunătățirea și perfecțioarea sălilor de fitness cu aparate și accesorii sportive mai complexe, care sunt în trend și care fac parte din gama de produse pentru antrenamentele sportive practicate de adolecenți și adulți.

Tendințele moderne includ și articole sportive pentru amenajarea uneor spații publice de joacă și recreere, cum sunt acele parcuri în care oamenii pot sta la aer curat și folosi echipamente moderne de fitness, pentru a face mișcare. Amenajarea unor spații adecvate practicării sportului cu echipamente de calitate, pentru fitness în aer liber, ajută la creșterea calității vieții. Locurile echipate asemenea unor săli de fitness le permit oamenilor să-și mențină corpul în formă la aer curat și să se bucure de practicarea sporturilor în natură. Astfel de echipamente pot fi utilizate și de oamenii care fac sport de ceva timp, dar și de începători de diferite vârste, sau care au niveluri diferite de antrenament.

În anul 2022 se pune accent pe echipamente sportive de înaltă calitate, care permit antrenarea mai multor grupe de mușchi simultan și care cresc eficacitatea exerciților convenționale. De asemenea, sunt la modă echipamentele potrivite pentru persoane cu diferite niveluri de pregătire și abilități fizice, care sunt durabile și vor servi pasionaților de sport, mult timp de acum înainte. Acestea pot avea acoperiri speciale care protejează metalul de expunerea la precipitații, temperaturi extreme și lumina soarelui.

×