x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tendintele pentru 2006 in amenajari interioare

Tendintele pentru 2006 in amenajari interioare

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    02 Feb 2006   •   00:00
Tendintele pentru 2006 in amenajari interioare
AFLA CE E NOU
Daca ne uitam atent in jurul nostru, gratie informatiilor care patrund pe canale din ce in ce mai largi si mai multe, tot mai multi romani iau aminte la noutatile din domeniul amenajarilor interioare. De la mici modificari (chiar si o draperie aleasa intr-o culoare si dintr-un material despre care am auzit ca se poarta) pana la amenajari complexe create in intregime dupa tendinte, lucrurile ne demonstreaza ca a inceput sa ne intereseze subiectul. In numarul trecut am inceput o prezentare a tendintelor in materie de amenajari interioare pentru anul 2006, pe care o ducem la bun sfarsit in acest numar.

MATERIALE NATURALE


Mobilierul reprezentativ pentru 2006 este minimalist, iar ca materiale sunt preferate, cu precadere, cele naturale: lemnul (natural, pictat sau invechit), pielea (naturala sau imitatie), piatra si granitul. Ganditi-va la stilul traditional rustic francez si sunteti in casa anului 2006! Daca nu aveti nici o idee despre acest stil, va dam cateva coordonate: un ambient primitor, rustic, cu iz de vechi si pe fundal campuri de levantica in stralucirea razelor de soare.

Daca tot am amintit despre traditie, in acest an se admit influente asiatice din stilul vechi de 3.000 de ani, din ce in ce mai popular, feng shui. Potrivit acestei arte, in amenajarea interiorului oamenii trebuie sa caute in jur impedimentele si sa le inlature, adoptand numai ceea ce este cu adevarat necesar. De aici, mobilierul construit in linii curbe, delicate. De ce? Pentru ca, potrivit acestei arte, marginile ascutite seamana cu sagetile otravite si interfereaza cu energia, diminuand-o.

Imprimeurile grafice, in special, vor domina scena amenajarilor. Perne aruncate neglijent si pleduri imprimate sunt accesorii bine venite, care te ajuta rapid sa dai un alt look incaperilor.

Materiale "la moda" pentru imbracarea pieselor de mobilier si pentru decorare sunt: pielea, matasea, volanele, margelele, bijuteriile, microfibra. Multe elemente decorative: scoici, sfesnice, lumanari, ceasuri de perete si tot felul de recipiente amprenteaza personalizat decorul. La acest capitol, un obiect foarte apreciat care se prezinta ca un must have in 2006 il reprezinta oalele din pamant ars. Cand vine vorba despre un astfel de obiect, noi romanii nu avem de ce sa ne plangem!

Tendintele pentru 2006 ne-au fost dezvaluite: culori indraznete, ambiante cool si libertatea de exprimare tradusa ca tendinta prin personalizare. Nu ne ramane decat sa adoptam ceea ce ne place si ne permitem, pentru a ne face viata mai usoara si, de ce nu, mai frumoasa!
×