x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Top 4 tipuri de fotolii pentru o amenajare creativă

Top 4 tipuri de fotolii pentru o amenajare creativă

19 Apr 2022   •   22:17
Top 4 tipuri de fotolii pentru o amenajare creativă
Sursa foto: Pexels.com

Amenajarea interioară poate fi o activitate interesantă pentru oricine. Dacă ești pasionat(ă) de design sau, pur și simplu, dorești să te ocupi pe cont propriu de mobilarea și decorarea casei tale, această experiență se poate dovedi cu adevărat distractivă.

Dintre numeroasele piese de mobilier și accesorii pe care le poți integra în spațiul tău, un fotoliu funcțional și chic în același timp este o alegere înțeleaptă. Desigur, pe piață există sute de modele de fotolii, însă mai jos ți le recomandăm doar pe cele mai cool, care pot contribui la o amenajare creativă a apartamentului.

Iată cum să folosești fotoliul preferat pentru a completa orice spațiu și pentru a-i conferi acea atmosferă plăcută, primitoare și totodată unică!

1. Fotoliu tip balansoar, cu un cadru din lemn și material textil în nuanțe neutre

Dacă preferi un design interior cât mai natural, cu multe plante și nuanțe precum verde, crem, galben și oranj, un fotoliu tip balansoar poate fi accesoriul perfect.

Optează pentru un fotoliu de calitate, cu perne din material textil și cadru din lemn natur, care să se integreze perfect în mica ta „junglă” urbană.

Alături de fotoliu poți așeza un ghiveci cu o plantă înaltă, precum un palmier sau o dracena, precum și o lampă cu picior, într-o nuanță neutră, cu subton cald. Delimitează vizual zona cu un covor pufos, crem sau verde pal. Vei obține un colț de relaxare ideal!

2. Fotoliu puf, în formă de pară, cu husă textilă colorată

În cazul în care apartamentul tău este cool, modern și tineresc, un fotoliu tip para de la Fabrica de pufi va deveni achiziția pe care nu o vei regreta nicio secundă. Fotoliul cu o formă ușor definită, din material viu colorat, poate fi utilizat într-o zonă de gaming, lângă canapea, în fața consolei și a televizorului așezat pe o comodă modernă.

Dacă locuiești cu cineva sau obișnuiești să organizezi seri de jocuri cu prietenii, investește în mai multe fotolii puf și creează un spațiu tip lounge, numai bun pentru momente relaxate și confort maxim!

Fotoliile de acest tip pot fi combinate în mai multe culori, pentru a obține un living vesel și primitor, dar pot fi cumpărate și în tonuri neutre, pentru a fi integrate cu ușurință în orice spațiu – în dormitor, în birou sau pe balcon.

3. Fotoliu modern, cu husă din catifea închisă la culoare și picioare din metal

Unele persoane adoră designul interior elegant și rafinat. Dacă te numeri printre ele, un fotoliu modern, cu picioare din metal auriu sau argintiu, se va integra perfect în livingul tău. Alege o husă din catifea de culoare închisă, precum verdele smarald, albastrul safir sau chiar negru.

Asortează nuanță fotoliului cu nuanța canapelei, însă nu opta pentru același ton, dacă îți dorești o amenajare creativă. Poți alege culori complementare sau două nuanțe diferite ale aceleiași culori.

Alătură fotoliului o măsuță mică, dar înaltă până la un nivel confortabil, din terazzo, marmură sau altă piatră șlefuită. Decorează măsuța cu un sfeșnic sau cu câteva reviste glam și o lumânare parfumată.

4. Fotoliu chic romantic, cu mânere rotunjite și imprimeu floral

Cu siguranță, deja vizualizezi acest gen de fotoliu vintage, cu ornamente și forme rotunjite, tapițat cu un material retro. Florile, bulinele și dungile sunt opțiuni perfecte, la fel și nuanțele pastelate sau vii.

Acest tip de fotoliu poate înveseli orice living, fie completând o canapea simplă și o mobilă veche, fie integrându-se într-un decor vintage studiat, cu obiecte recondiționate.

Orice tip de fotoliu ai alege, urmează recomandările de mai sus și vei reuși să creezi un design interior minunat, coerent și primitor, în funcție de stilul tău favorit.

https://www.pexels.com/photo/cozy-studio-apartment-with-comfy-couch-and-armchair-and-kitchen-zone-7060813/

×