x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Top 5 semne că bateria de duș trebuie înlocuită

Top 5 semne că bateria de duș trebuie înlocuită

13 Apr 2023   •   16:40
Top 5 semne că bateria de duș trebuie înlocuită

Bateria de duș este una dintre cele mai importante componente ale băii tale. Aceasta controlează temperatura și presiunea apei care curge prin dușul tău și îți oferă o experiență de duș confortabilă. Cu toate acestea, precum orice altă componentă, bateria de duș poate îmbătrâni și se poate degrada în timp, ajungând să se defecteze complet. În acest articol, vom explora cinci semne clare care arată că bateria ta de duș trebuie înlocuită.

  1. Scăderea presiunii apei

Dacă observi că presiunea apei care curge prin dușul tău a scăzut semnificativ în ultima perioadă, acesta este un semn clar că bateria ta de duș trebuie înlocuită. Acest lucru se datorează faptului că robinetul interior al bateriei de duș poate fi blocat cu sedimente sau depozite de calcar, ceea ce poate reduce fluxul apei. Înainte să înlocuiești întreaga baterie, poți încerca să cureți sita prin care apa curge, deoarece depunerile din această zonă pot fi destul de ușor curățate, însă dacă calcarul a ajuns mai departe în interiorul bateriei, aceasta clar necesită înlocuire.

  1. Schimbări de temperatură

Dacă observi că temperatura apei nu este constantă și că apa poate fi prea caldă sau prea rece în mod aleatoriu, acesta este un alt semn clar că bateria ta de duș trebuie înlocuită. Aceasta poate fi cauzată de o defectare a termostatului, care controlează temperatura apei care curge prin dușul tău.

  1. Schimbări de flux sau scurgeri

De asemenea, dacă observi întreruperi în fluxul apei în timpul dușului, cum ar fi o schimbare bruscă în fluxul apei sau o întrerupere completă, aceasta poate fi un semn că trebuie să cumperi o baterie de duș nouă. Aceasta poate fi cauzată de obstrucții sau defecte ale robinetului interior.

Totodată, dacă observi scurgeri de apă în jurul bateriei de duș sau sub ea, aceasta poate fi un semn clar că bateria ta de duș trebuie înlocuită. Scurgerile pot fi cauzate de garnituri sau supape defecte, care pot fi reparate doar prin înlocuirea bateriei de duș.

  1. Apa are o culoare neplăcută sau miros

Dacă apa care curge dintr-o baterie de baie are o culoare neplăcută sau un miros ciudat, atunci poate fi un semn că bateria de duș trebuie înlocuită. Aceste simptome pot indica o contaminare a apei, care poate fi cauzată de acumularea de depuneri sau de coroziunea bateriei de duș. De asemenea, aceste probleme pot duce la probleme de sănătate, astfel încât înlocuirea bateriei de duș este esențială.

  1. Vechimea bateriei de duș

Este important de știut că majoritatea bateriilor de duș au o durată medie de viață de până la zece ani, moment în care trebuie să iei în considerare înlocuirea acesteia. Chiar dacă o baterie este compusă din cele mai bune și mai calitative componente, expunerea îndelungată la apă, calcar și alte tipuri de minerale determină automat un nivel ridicat de uzură, atât pe componentele metalice, cât și cele de cauciuc sau plastic. De asemenea, tehnologia bateriilor de duș a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar înlocuirea acesteia poate aduce beneficii semnificative, precum economii la consumul de apă și energie.

Pentru a te asigura că prelungești cât mai mult durata de viață a bateriei de duș și că aceasta va funcționa la parametrii normali, curăț-o în mod regulat, folosind produse de curățenie specializate pentru materialul din care aceasta este compusă. Ca eforturi suplimentare de îngrijire, poți înlocui o dată la câteva luni garniturile din interiorul bateriei și poți instala chiar și un filtru care să elimine impuritățile cauzate de calcar și minerale, care nu doar că îți vor proteja bateria, ci vor avea grijă și de sănătatea pielii tale.

 

×