x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vant de primavara

Vant de primavara

de Cornelia Constantin    |    30 Mar 2006   •   00:00
Vant de primavara
MEREU VERDE
Primavara este anotimpul in care orice persoana, iubitoare sau nu de flori, este parca mai receptiva la frumusetea lor. Asa ca nu mai conteaza daca ai sau nu o gradina, pana la urma tot iti cumperi cateva plantute.
Pentru gradina de exterior sau pentru cea de interior. Plante noi, parfumate si multicolore zambesc din vitrine peste tot, Garden Center-urile aduc la vanzare cat mai multe plante, unele la preturi foarte bune, iar hipermarket-urile se iau la intrecere in oferte. Opriti-va in astfel de locuri, cercetati, alegeti si cumparati. Dar nu oricum si nu oricat.

OFERTA VARIATA


Evident ca o sa fie foarte greu sa alegeti cand oferta este asa de bogata, dar evaluati conditiile din propria gradina, cititi instructiunile de plantare, verificati bulbii asa incat sa fiti siguri ca sunt sanatosi etc. In acest an gasiti la vanzare cateva plante noi si mai neobisnuite, pe care in anii trecuti le puteati procura numai din strainatate. Si ma refer aici la Gloriosa - planta cu crestere rapida si flori neobisnuite ca forma, in nuante de rosu si galben, Sprekelia - din familia crinilor cu floare de un rosu intens si in forma de cruce iacobina, Eucomis - "planta ananas" (nu este vorba de clasicul Ananas), cu flori foarte interesante de culoare galben-verzui bordate cu grena, grupate toate in varful unei tije marginite de cateva frunze in nuante deschise de verde etc. Alte frumuseti va incanta si va atrag: bulbi de Gloxinii, Cale, Crini, Alstroemeria, Dalii etc., si sa nu uitam de semintele de plante de gradina, anuale si perene, semintele de legume, rasaduri si puieti de tot felul.

PRETURI BUNE


Preturile sunt in general bune, usor de tolerat de cumparator. Dar aveti grija ca, atunci cand va doriti foarte multe, sumele se cumuleaza surprinzator de usor. Plecati, sa zicem, la cumparaturi dupa unelte de gradinarit si ajungeti la bulbi, seminte, pulverizatoare si aspersoare... si e tare greu sa va mai opriti. Cumparati numai ce va trebuie neaparat, pentru ca primavara si ofertele atractive abia au inceput.

×