x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 10 LUCRURI pe care nu le știai despre CEL MAI CONSUMAT ALIMENT DE PE PLANETĂ

10 LUCRURI pe care nu le știai despre CEL MAI CONSUMAT ALIMENT DE PE PLANETĂ

12 Iun 2015   •   10:01
10 LUCRURI pe care nu le știai despre CEL MAI CONSUMAT ALIMENT DE PE PLANETĂ

Statistici ale Organizației Mondiale a Sănătății așază roșiile pe locul întâi în topul celor mai consumate alimente de pe planetă. Este o curiozitate că țara care produce cea mai mare cantiatte de roșii se află abia pe la jumătatea listei celor care le consumă, însă țara producătoare de pe locul 2 conduce detașat în topul consumatorilor... ba chiar și importă roșii, ca să facă față cererilor!

"Huffington Post" a alcătuit o listă cu zece lucruri mai puţin cunoscute despre roşii.

1. Oamenii credeau că roşiile sunt otrăvitoare. În anii 1700, europenii se temeau să consume roşii deoarece aristocraţii se îmbolnăveau şi mureau după ce le mâncau. Roşia a primit porecla de "mărul otrăvitor". Problema nu erau însă roşiile, cu farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidităţii crescute a roşiilor, acestea deveneau otrăvitoare.

Citește și Cel mai mare pepene roșu din lume

2. China este cel mai mare producător de roşii. Ţara, care nu are un obicei din a consuma roşii, este urmată în clasament de Statele Unite. China exportă marea majoritate a recoltelor de roşii. America importă, ca să facă față cererii. Un american mănăncă câte aproximativ zece kilograme de roşii pe an. Aproximativ jumătate din cantitate este consumată sub formă de sos de tomate şi ketchup.

3. Roşia poate fi numită "piersica lup". Denumirea ştiinţifică a roşiei este Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă "piersica lup".

4. Roşiile nu trebuiesc păstrate în frigider. Aerul rece din frigider împiedică roşiile să se coacă şi le alterează textura. Pentru a-şi păstra gustul, roşiile trebuiesc păstrate la temperatura camerei.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă:
Dieta cu roșii și crudități va fi vedeta verii

×
Subiecte în articol: patlagele rosii roşii