x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 6 trucuri pentru salate care te vor ajuta să slăbeşti

6 trucuri pentru salate care te vor ajuta să slăbeşti

13 Iun 2017   •   14:58
6 trucuri pentru salate care te vor ajuta să slăbeşti

Salata poate fi ori plină de calorii, în special cea de la restaurant şi fast-food, ori prea slabă, dacă renunţi la dressing şi proteine, şi, cu siguranţă, te va lăsa cu senzaţia de foame imediat ce ai terminat de mâncat. În aceste condiţii, care ar fi mixul perfect într-o salată? Reader`s Digest publică sugestiile făcute de autorul Liz Vaccariello pentru o salată ideală:

1. Foloseşte un dressing pe bază de ulei

Mai mulţi nutrienţi, în special vitamina A, D, E şi K, sunt liposolubili. Asta înseamnă că nu pot fi absorbiţi de corp şi utilizaţi fără prezenţa grăsimilor.

2. Combină legumele verzi

Orice formă de verde-salata romană, iceberg, spanacul-conţine nutrienţi proprii şi beneficii pentru sănătate. Pentru o nutriţie optimă, se recomandă combinarea acestora.

3. Adaugă brânză

Utilizată moderat, brânza slabă în grăsimi ajută la menţinerea sănătăţii, arde grăsimile şi alungă senzaţia de foame, deoarece este bogată în calciu.

4. Adaugă proteine

Indiferent că optezi pentru pui sau somon, păstăi de soia verde sau tofu, nuci sau seminţe, acestea vor elibera grăsime şi îţi vor da senzaţia că ai mâncat suficient.

5. Adaugă o mulţime de legume şi fructe

Studiile au arătat că mai multe vitamine şi minerale sunt mai puternice când sunt mâncate împreună. Încearcă să adaugi în salată cât mai multe fructe şi legume .

6. Renunţă la crutoane

Crutoanele din pâine albă au puţini nutrienţi şi un nivel glicemic foarte ridicat, ceea ce înseamnă că acestea cauzează dereglarea nivelului de zahăr din sânge. Înlocuieşte crutoanele cu nuci sau seminţe.

×
Subiecte în articol: dieta salate trucuri pentru salate