x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Angajaţii preferă pentru masa de prânz mâncarea adusă de acasă

Angajaţii preferă pentru masa de prânz mâncarea adusă de acasă

de Maria Belu    |    27 Mai 2010   •   00:00
Angajaţii preferă pentru masa de prânz mâncarea adusă de acasă
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Un prânz echilibrat şi servit în fiecare zi la aceeaşi oră este foarte important pentru menţinerea unei bune sănătăţi a organismului. Potrivit unui studiu efectuat la începutul lunii mai a rezultat că 68% din aceştia mănâncă la birou, în timp ce 32% merg la cantină sau fast-food.

Dintre persoanele care iau prânzul la birou 50% preferă mâncarea adusă de acasă, iar 21% din ei preferă să-şi comande prânzul la firmele de catering. Aproape 70% din respondeţii care mănâncă la birou preferă un fel de mâncare din care nu lipsesc de obicei fructele şi legumele proaspete.

"E important" - spune nutriţionistul Elena Casapu - "ca masa de prânz să fie servită  la aceeaşi oră în fiecare zi. Acest lucru contribuie la menţinerea unui ritm constant pentru organism. Cei care întâmpină greutăţi în a stabili un program de masă consecvent pot trece prânzul în calendar ca pe orice întâlnire pe care o au programată pentru ziua respectivă. Pentru a separa activităţile de lucru pentru momentul prânzului, masa nu trebuie servită la birou. Astfel, veţi putea evita tentaţia de a verifica e-mailuri, de a răspunde la telefon sau de a naviga pe site-uri. E important să privim prânzul ca pe un moment de relaxare şi detaşare".

Studiul a fost efectuat de Maggi România în perioada 3-10 mai pe un eşantion de 2.391 de respondenţi, bărbaţi şi femei din toate regiunile ţării, cu vârste de peste 18 ani.


"CUTIA TA DE PRÂNZ"
În cadrul campaniei "Pentru o viaţă echilibrată", vă propunem pentru prânz o delicioasă salată cu pui şi dressing de iaurt. "Morcovul şi ţelina se taie baghete subţiri-subţiri şi se stropesc cu puţin ulei să nu oxideze şi, în acelaşi timp, să se înmoaie. Salata verde se spală bine şi se rupe (nu se taie) în fâşii. Pieptul de pui, condimentat cu sare şi piper, se rumeneşte într-o tigaie antiaderentă sau pe grill.  E important ca pieptul să nu fie bătut, să fie pătruns, dar să nu se usuce la mijloc. Crutoanele se prepară din cubuleţe de pâine, coapte în cuptor (pot fi stropite cu ulei de măsline extravirgin şi frecate uşor cu câţiva căţei de usturoi) într-un vas mai mare ca să se aromatizeze discret şi inofensiv. Dressingul se prepară amestecând iaurt cu ulei de măsline, pătrunjel tocat, busuioc, sare şi piper. La final se amestecă toate ingredintele cu dressingul."

×
Subiecte în articol: gastronomie