x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Apa dulce, apa sarata

0
Autor: Cristina Andreea Catana 21 Sep 2005 - 00:00
Apa dulce, apa sarata
GURMANDUL IN BUCATE
Peste de apa dulce, peste oceanic, cateva crevete si legume….Ce poate iesi din aceasta combinatie? Un "Mix marin" deosebit si foarte usor de preparat. Sa incepem cu reteta. Ingrediente: 100 g file de peste spada, 100 g file de salau, 50 g crevete, 50 g conopida, 50 g broccoli. Carnea de peste se pune la marinat in ulei de masline si condimente pentru peste pentru o jumatate de ora. Optional se poate folosi si vin alb sec. Apoi se pun pe gratar pentru 10 minute. Separat se prepara sosul din ceapa rasa, scursa de suc, suc de la o portocala si o lamaie, rucola, zahar brun, sos de soia. Toate aceste ingrediente se pun in tigaie pe foc, in putin unt. Se lasa sa fiarba. Cand sosul da in clocot se adauga putina miere de albine. Pentru garnitura, broccoli, conopida si morcovul se pun la cuptor in sos de vin cu ulei de masline, sare si piper.

Acum, ca v-am convins ca este un preparat foarte usor de facut, trebuie sa stiti cateva lucruri despre ingredientele acvatice care intra in compozitia lui.

Elementul surpriza fiind pestele spada, ii vom acorda prioritate. Oceanele lumii sunt cele care il gazduiesc cu generozitate. Si este nevoie de asa ceva avand in vedere ca este un peste foarte mare - ajunge la 650 de kilograme si 4 metri lungime. Apoi, dupa ce pescarii se lupta cu el si il prind ajunge la magazin. De aici inainte este datoria dumneavoastra sa aveti grija de el. Este unul dintre cei mai pretentiosi pesti. Nu ii place sa stea congelat. Si daca din greseala il bagati in congelator, veti avea surpriza neplacuta sa constatati ca prinde o nuanta maronie si nu mai are nici un gust. Trebuie sa aveti mare grija de el dupa ce il aduceti de la magazin. Despachetati-l, clatiti-l putin cu apa rece si impachetati-l intr-un prosop pentru cateva momente. Apoi, pentru ca nu suporta sa stea in sucul lui, trebuie pus la frigider, in cel mai rece loc posibil, intr-un recipient plin cu gheata. Sa nu credeti ca ati scapat doar cu atat! In aceste conditii, pestele spada nu rezista decat doua zile.

Sosul din soia vine sa completeze gustul pestelui, dar trebuie adaugat cu grija, in cantitati moderate

Sa trecem acum de la pretentiosul peste spada, la salau. Pe el il cunoastem cu totii. E cel mai gustos si mai nobil peste care traieste pe la noi. Va dati seama ca pestele spada nu ar fi suportat sa stea cocotat deasupra lui orice fel de peste! Am ales unul deosebit, de apa dulce. Are un continut de grasimi foarte scazut, iar carnea lui este foarte frageda. Unde mai pui ca nici nu iti trebuie foarte mare atentie si indemanare ca sa il mananci?! Are asa de putine oase, incat poate fi mancat cu ochii inchisi.

Crevetele, asa mici cum sunt, vin sa dea un plus de culoare preparatului. Micutele crustacee traiesc si ele, ca si pestele spada, in ocean, asa incat putem spune ca avem un preparat simetric. Nu sunt greu de pregatit. Nu aveti nevoie decat de putina rabdare ca sa ii fierbeti si apoi gata.

Legumele care dau si ele culoare si gust preparatului sunt deja foarte cunoscute gurmanzilor. Daca nu va plac acestea puteti adauga cartofi la cuptor, legume sotate, sparanghel, spanac sau paste. Acestea fiind spuse, va uram spor la treaba si pofta buna!

BROCCOLI - PRIETENUL SANATATII TALE


Broccoli este una dintre legumele foarte bogate in vitamina A. Este de notat ca, cu cat are o nuanta de verde mai intensa, cu atat este mai bogata in aceasta vitamina. Calciul este si el nelipsit. O ceasca cu broccoli contine 71,8 mg de calciu, si tot atata vitamina C ca si o portocala de marime medie. Tot aceasta leguma asigura 10% din necesarul zilnic de fier. Daca sunteti la dieta si poftiti la broccoli este bine sa stiti ca o jumatate de ceasca care contine bucati fierte are 22 de calorii, iar aceeasi cantitate de broccoli crud numara numai 12 calorii. Datorita continutului ridicat de vitamine, fibre si calciu, broccoli ajuta la detoxifierea organismului, care are ca efect prevenirea anumitor tipuri de cancer, a diabetului, bolilor de inima, osteoporozei si a hipertensiunii arteriale.

SALAU CU SOS RIESLING


  • INGREDIENTE: 4 bucati file de salau a cate 200 g, 50 g carne afumata, 4 linguri cu Riesling, o ceasca cu apa, un pahar cu smantana, un galbenus de ou, suc de lamaie, o lingura cu gelatina pentru alimente, o legatura de patrunjel, o lamaie, sare
  • PREPARARE: Pestele se curata si se acreste cu lamaie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare parte timp de 3 minute, pana primesc o culoare maronie. Se toarna Riesling, se pune capacul si la cea mai mica flacara se frige inabusit timp de 10 minute. Se scoate pestele, se sareaza usor si se tine la cald pe o plita incalzita in prealabil. Se amesteca gelatina in apa si se adauga la zeama fripturii, dupa care se da in cateva clocote. Se pune galbenusul in smantana si se amesteca in sosul care nu mai clocoteste. Se ia oala de pe cuptor si se adauga sare dupa gust. Se toarna apoi sosul peste fileurile de peste si se garniseste cu patrunjel verde tocat si cu felii de lamaie.
  • Citeşte mai multe despre:   broccoli

     



    Mai multe titluri din categorie

    (P) Aveti nevoie de un spatiu de lucru acasa? Mobila birou Elize Sonoma este raspunsul!

    (P) Aveti nevoie de un spatiu de lucru acasa? Mobila birou Elize Sonoma este raspunsul!
    Aveți nevoie de un spațiu de lucru acasă? Copilul dumneavoastră are nevoie de un birou nou pentru școală, în special de când școala se face mai mult online? Atunci primul obiectiv este să găsiți un birou...

    (P) Motive pentru a achiziționa un Tissot CHEMIN DES TOURELLES POWERMATIC 80 GMT T0994291605800

    (P) Motive pentru a achiziționa un Tissot CHEMIN DES TOURELLES POWERMATIC 80 GMT T0994291605800
    Unul dintre accesoriile care au fost, sunt și vor fi la modă indiferent de ceea ce se va întâmpla este ceasul de mână. Acesta este purtat încă din cele mai vechi timpuri și este unul dintre accesoriile care...

    (P) Alegeți vata Acoustic 10 cm pentru o izolație termică și fonică de calitate!

    (P) Alegeți vata Acoustic 10 cm pentru o izolație termică și fonică de calitate!
    Cu toții ne dorim să trăim o viață liniștită și confortabilă, mai ales când vine vorba de casele noastre. Proprietarii de case cheltuiesc uneori mult pentru a atinge nivelul de confort pe care și-l doresc,...

    Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu

    Produse esențiale pe care să le pui în bagaj când pleci în concediu
    Nimic nu poate fi mai frumos ca o vacanță, decât, poate, planificarea tuturor detaliilor: alegerea destinației, rezervarea biletelor de călătorie, cumpărăturile necesare și organizarea...

    Contul de Youtube al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost suspendat

    Contul de Youtube al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost suspendat
    Platforma YouTube a suspendat timp de o săptămână canalul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, deoarece acesta a distribuit o înregistrare video cu informații false despre vaccinurile anti...

    Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui mai nou sezon iUmor

    Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui mai nou sezon iUmor
    Sâmbătă seară, Mădălin Ghioc, concurentul ce a participat și în sezonul 9 iUmor, s-a întors în fața celor trei jurați cu un număr asemănător, dar mult mai sigur pe el. De această dată atitudinea a...

    Mihai și Elwira Petre au câștigat prima amuletă din Georgia Show-ul, lider de audienţă

    Mihai și Elwira Petre au câștigat prima amuletă din Georgia  Show-ul, lider de audienţă
    Galerie Foto Duminică seară, cele șase echipe rămase în cursa celui mai dur reality-show, Asia Express- Drumul Împăraților, au ajuns în Georgia, a doua țară de pe traseul sezonului 4. Vedetele au fost întâmpinate cu...

    Opțiuni pentru încălzirea casei tale

    Opțiuni pentru încălzirea casei tale
    Sezonul rece pare că începe mai devreme în fiecare an, iar temperaturile scăzute ne iau prin surprindere încă de la începutul toamnei. De aceea, dacă îți construiești o casă sau o renovezi pe cea veche,...

    Oare este salteaua dvs. curată?

    Oare este salteaua dvs. curată?
    Curățenia casei este de importanță crucială. Cu ajutorul curățeniei se înlătură toți alergenii și poluanții, se reduc nivelurile de stres și de oboseală, se îmbunătățește calitatea de viață. Dar oar...

    Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă

    Șase idei pentru o sufragerie mai spațioasă
    Galerie Foto Sufrageria poate fi considerată cea mai importantă încăpere a locuinței, deoarece acolo se strânge toată familia, acolo primești musafirii și tot acolo petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă. De...

    (P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 

    (P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 
    Porumbeii sunt niște păsări care se îmbolnăvesc destul de repede și de asemenea sunt și predispuse la multe boli. Crescătorii de porumbei, care participă cu aceștia și la competiții știu, în general, de ce...

    Cum servesti corect sampanie si cu ce mancaruri o asociezi?

    Cum servesti corect sampanie si cu ce mancaruri o asociezi?
    Galerie Foto Nicio bautura nu este mai senzuala si mai remarcabila precum sampania. Efervescenta ei, prospetimea, precum si gustul inconfundabil fac din aceasta bautura un moft, o placere rara.   Ce nu stiai despre...

    Regizorul filmului Rust îi aduce un omagiu directoarei de imagine, decedată după ce a fost împușcată de Alec Baldwin

    Regizorul filmului Rust îi aduce un omagiu directoarei de imagine, decedată după ce a fost împușcată de Alec Baldwin
    Incidentul de săptămâna trecută, când actorul Alec Baldwin a împușcat cu o armă de recuzită doi colegi de platou, a dus la moartea directoarei de imagine și rănirea regizorului Joel Souza, scrie...

    Primul om din lume cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari

    Primul om din lume cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari
    Elon Musk, deja pe primul loc în topul bogaţilor lumii, cu o avere estimată la 207 miliarde de euro, ar putea face un pas mai departe. Omul de afaceri ar putea deveni primul cu o avere de peste 1.000 de miliarde de...

    Noi informații despre arma folosită de Alec Baldwin pe platourile de filmare

    Noi informații despre arma folosită de Alec Baldwin pe platourile de filmare
    Polițiștii americani au stabilit că arma de recuzită pe care a folosit-o Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală. Sunt primele detalii din ancheta începută după ce actorul a împușcat mortal o...
    Serviciul de email marketing furnizat de