GURMANDUL IN BUCATE
Peste de apa dulce, peste oceanic, cateva crevete si legumeâ¦.Ce poate iesi din aceasta combinatie? Un "Mix marin" deosebit si foarte usor de preparat.
Sa incepem cu reteta. Ingrediente: 100 g file de peste spada, 100 g file de salau, 50 g crevete, 50 g conopida, 50 g broccoli. Carnea de peste se pune la marinat in ulei de masline si condimente pentru peste pentru o jumatate de ora. Optional se poate folosi si vin alb sec. Apoi se pun pe gratar pentru 10 minute. Separat se prepara sosul din ceapa rasa, scursa de suc, suc de la o portocala si o lamaie, rucola, zahar brun, sos de soia. Toate aceste ingrediente se pun in tigaie pe foc, in putin unt. Se lasa sa fiarba. Cand sosul da in clocot se adauga putina miere de albine. Pentru garnitura, broccoli, conopida si morcovul se pun la cuptor in sos de vin cu ulei de masline, sare si piper.
Acum, ca v-am convins ca este un preparat foarte usor de facut, trebuie sa stiti cateva lucruri despre ingredientele acvatice care intra in compozitia lui.
Elementul surpriza fiind pestele spada, ii vom acorda prioritate. Oceanele lumii sunt cele care il gazduiesc cu generozitate. Si este nevoie de asa ceva avand in vedere ca este un peste foarte mare - ajunge la 650 de kilograme si 4 metri lungime. Apoi, dupa ce pescarii se lupta cu el si il prind ajunge la magazin. De aici inainte este datoria dumneavoastra sa aveti grija de el. Este unul dintre cei mai pretentiosi pesti. Nu ii place sa stea congelat. Si daca din greseala il bagati in congelator, veti avea surpriza neplacuta sa constatati ca prinde o nuanta maronie si nu mai are nici un gust. Trebuie sa aveti mare grija de el dupa ce il aduceti de la magazin. Despachetati-l, clatiti-l putin cu apa rece si impachetati-l intr-un prosop pentru cateva momente. Apoi, pentru ca nu suporta sa stea in sucul lui, trebuie pus la frigider, in cel mai rece loc posibil, intr-un recipient plin cu gheata. Sa nu credeti ca ati scapat doar cu atat! In aceste conditii, pestele spada nu rezista decat doua zile.
Sosul din soia vine sa completeze gustul pestelui, dar trebuie adaugat cu grija, in cantitati moderate |
Citește pe Antena3.ro
|
BROCCOLI - PRIETENUL SANATATII TALEBroccoli este una dintre legumele foarte bogate in vitamina A. Este de notat ca, cu cat are o nuanta de verde mai intensa, cu atat este mai bogata in aceasta vitamina. Calciul este si el nelipsit. O ceasca cu broccoli contine 71,8 mg de calciu, si tot atata vitamina C ca si o portocala de marime medie. Tot aceasta leguma asigura 10% din necesarul zilnic de fier. Daca sunteti la dieta si poftiti la broccoli este bine sa stiti ca o jumatate de ceasca care contine bucati fierte are 22 de calorii, iar aceeasi cantitate de broccoli crud numara numai 12 calorii. Datorita continutului ridicat de vitamine, fibre si calciu, broccoli ajuta la detoxifierea organismului, care are ca efect prevenirea anumitor tipuri de cancer, a diabetului, bolilor de inima, osteoporozei si a hipertensiunii arteriale. |
|
SALAU CU SOS RIESLING |