x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

17 Mai 2017   •   22:07
Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Baclava, un desert delicios și consistent. În cazul în care dorești să îl prepari acasă, noi îți propunem rețeta lui Radu Anton Roman, un desert accesibil oricui.

Regina dulciurilor orientalo-levantino-mediteraneene, baclavaua apartine, de drept, culturii antice, de unde a ajuns peste tot, la arabi si la greci, la armeni si la turci, la tatari si la sotiile de contabil din Valahia, la dobrogeni si la o tanti de a mea din Pangarati.

Ingrediente pentru baclava

Aluat:

1 kg faina buna, bine uscata
1 ou
1 lingurita de unt
1 paharel vin alb, cat de bun (se indoaie semiluna de necaz)

Umplutura:

....................

Afla mai departe RETETA

×