x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Beneficiile peștelui asupra sănătății. Truc de preparare

Beneficiile peștelui asupra sănătății. Truc de preparare

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2023   •   00:05
Beneficiile peștelui asupra sănătății. Truc de preparare
Sursa foto: Hepta

Peștele are numeroase beneficii pentru sănătate întrucât conține nutrienți esențiali.

Astfel că somonul, tonul, sardinele și macroul sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, precum EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Aceștia sunt esențiali pentru sănătatea inimii și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scrie dcnews.ro.

De asemenea, peștele conține prooteine slabe, estențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor și contribuie la menținerea masei musculare. Dar este și bogat în vitamine și minerale, mai ales vitaminele D, B12, iod și seleniu, care contribuie la sănătatea oaselor, sistemului imunitar și a funcției tiroidiene.

Truc de preparare

Pentru a-i spori gustul, un truc pe care trebuie să-l cunoști este înmuierea lui în lapte timp de 5-10 minute înainte de a fi gătit, potrivit realitatea.net. Acest lucru este recomandat pentru peștii oceanici, dar nu și pentru cei de apă dulce, cum sunt șalăul, bibanul sau somnul.

Laptele ajută la neutralizarea mirosului și gustului specific al peștelui iar acidul lactic din lapte ajută la biodegradarea proteinelor din carne. 

 

×
Subiecte în articol: lapte peste