x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bere cofeinizata

Bere cofeinizata

16 Feb 2005   •   00:00

GASTRONOMIE
INVENTIE - Motiv de bucurie pentru boemi De acum, amatorii de escapade la un pahar de vorba vor putea sa petreaca mai multe ore in localuri, pentru ca noua bere cu cofeina ii va ajuta sa stea mai mult treji.
CRISTINA ANDREEA CATANA

AROMA. Pe langa berea cofeinizata exista si una cu gust de ciocolata
O companie americana intentioneaza sa lanseze in Marea Britanie o bere cofeinizata care sa rivalizeze cu bauturile energizante, transmite editia electronica a tabloidului The Sun. Mai mult decat atat, noul sortiment de bere va putea inlocui o ceasca de cappuccino sau un ceai digestiv. Pe de alta parte, cei care vor consuma mai mult de sase pahare cu bere cofeinizata vor avea probleme cu somnul, pentru ca nu vor mai reusi sa adoarma.

NOUTATE. Producatorul american Anheuser-Busch are intentia sa lanseze o bere cu 4,5% alcool si cofeina cat o jumatate de ceasca de cafea, ginseng si guarana. Scopul acestui nou produs este de a da cat mai multa energie consumatorului.

Anuntul vine intr-o perioada cand in Marea Britanie unele institutii si-au manifestat ingrijorarea fata de masura Guvernului de a prelungi orarul barurilor care servesc bauturi alcoolice. Criticii nu sunt multumiti de lansarea pe piata a noii bauturi alcoolice, considerand ca bautorii se vor simti incurajati sa consume mai multa bere.

"Bautorii vor bea mai mult, crezand ca efectele alcoolului vor fi reduse de cofeina, ceea ce este periculos", a explicat profesorul Tom Sanders de la King’s College, Londra. Acesta a avertizat de asemenea ca noul produs va avea un efect de deshidratare mai puternic si va provoca mahmureli mai greu de suportat decat cele provocate de berea obisnuita. Berea cofeinizata este deja disponibila pe piata americana.

×
Subiecte în articol: gastronomie bere