Prepară un borș de ciuperci după rețeta lui Radu Anton Roman și toți cei așezați la masă vor fi încântați de deliciul culinar rezultat.
Pe cat de savuroasa, de plina, de catifelata e ciorba asta - una din cele mai cuceritoare fierturi romanesti - pe atat e de izolata, de uitata pe vaile paraielor moldovene. De cate ori mi se intampla sa ospatez vreun strain, ii fac bors de ciuperci si merg la sigur: innebuneste de placere.
Cu toate astea, nici o bodega, dar absolut nici una (din cele nenumarate pe unde mi-am tocit coatele si maselele) nu o face!
Cand mananci cu lingura din strachina nu o pune rezemata de strachina, caci se urca calicia in strachina, si mancand-o nu mai poti scapa de dansa. (Gorovei)
Borș de ciuperci - Ingrediente
1 kg ciuperci, de preferinta de soi bun, pastraviori de fag,
urechiuse (mai ales), rascovi, painisoare, manatarci.
.....................
Citește mai departe AICI și află toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI