„Brânzoaicele de Brăila sunt o magnifică gustare între două țuici sau o intrare grandioasă între o țuică și o ciorbă.” - zice Radu Anton Roman, mare fan al acestora. Si cum il stii cat de gurmand era, nu poti sa nu poftesti la ele! Noroc ca Radu ne-a lasat si reteta, s-o pregatim ori de cate ori ne e dor de-o branzoaica de Braila (cu branza de la oile ce pasc in Balta Brailei!).
Ingrediente
Aluat:
1 kg faina
3 oua
500 g unt
250 g cas dulce
100 g cascaval
250 ml lapte
250 g telemea de Braila (din cea cu piper in ea)
Glazura:
2 oua
200 g cascaval ras
200 ml smantana (daca va place)
Mod de preparare brânzoaice de Brăila (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Seara:
Se framanta toate cat de bine si se lasa sa respire o noapte la rece
Dimineata:
.................................................
Afla mai departe toat detaliie acestei delicioase RETETE ROMANESTI