x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Brownie cu banane, un desert fără zahăr adăugat

Brownie cu banane, un desert fără zahăr adăugat

de Andreea Tiron    |    14 Mar 2024   •   09:15
Brownie cu banane, un desert fără zahăr adăugat

Brownie cu banane este un desert fără zahăr adăugat și conține doar 3 ingrediente de bază: banane, unt de arahide și cacao.

Potrivit cumvaplace.ro, este o prăjitură simplă, foarte sățioasă, gata în 25 de minute. La finalul rețetei vă lăsăm și câteva informații nutriționale, poate vă sunt de folos.

INGREDIENTE

CUM SĂ FACEȚI

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade, fără ventilație. Tapetați cu hârtie de copt o tavă cu laturile de 20 cm.
  • Zdrobiți bananele cu furculița într-un castron sau într-un mixer.
  • Adăugați untul de arahide, praful de copt și pudra de cacao. Amestecați-le până se încorporează complet.
  • Adăugați ciocolata tăiată mărunt și transferați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coaceți 17-20 de minute sau până când capătă crustă la suprafață. Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia.
  • Am tăiat-o în 20 de bucăți, de aproximativ 30 g fiecare.
  • Info nutriționale
    Un pătrățel de brownie are 73 Kcal, 2,1 g proteine, 4,33 g lipide, 8 g carbohidrați, 1,5 g fibre

SFATURI

  • Pentru gust mai dulce, puteți adăuga:
    Stevia lichidă – maxim 5 picături
    Sirop de arțar – 50-60g
    Zahăr brun – 2 linguri
  • Nu coaceți prea mult prăjitura, va continua să se gătească pe măsură ce se răcește.
  • Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru mărunțirea bananelor. Compoziția va fi mult mai fină și aerată.
  • Păstrați desertul la frigider, cel mult 5 zile.

 

×
Subiecte în articol: brownie banane desert