Mircea Micu si retete pentru tot romanul / Bucatele Renasterii / Chiftele pentru curiosi / O cafea furtunoasa/ Ciorba de post a preotesei Florica / Cina magica / Borsuri si ciorbe / Olanda, tara cartofilor / Ridichi de primavara
|
|
|||||||||||||||
UN SUPLIMENT
IN FIECARE ZI |
|||||||||||||||
Ed. Colectie |
Sanatate |
Gastronomie |
Cumparaturi |
TV |
Casa |
Citește pe Antena3.ro
Gustos si sanatos
|
Veni caldura, venira si verzaturile toate, prin gradini si pe tarabe, bucurandu-ne ochii, narile si papilele gustative cu valurile lor nestavilite de arome. Ca niciodata, primavara asta am prins gust de salate si nu ma mai minunez sa descopar cate mi se mai ofera, incepand de la banala salata de⦠salata si continuand cu spanacul, urzicile (ei, da, o salata de urzici, din cele foarte tinere, si musai numai din varfuri, amestecate cu ceapa verde si fasole alba, fiarta bine, stropita cu ulei si otet), papadia, mararul sau patrunjelul. In paranteza fie spus, n-am dat credit salatei de patrunjel verde pana nu mi s-a spus ca bogatia ei de vitamine, mai ales vitamina C, e benefica in lupta cu racelile care ne bantuie primavara. Am incercat si mi-am dat seama: "gustos si sanatos" nu e numai un slogan de reclama, ci, in cazul prietenului patrunjel (sau petroselinum sativum, dupa numele lui stiintific), e un adevar⦠usor de inghitit. Aviz copiilor nostri, care nu se ating de mancare daca am pus si cateva fire de verdeata in ea!
ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
|