x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Calcan cu legume

Calcan cu legume

06 Ian 2011   •   17:13
Calcan cu legume
145257-bucate13-20-page-4-image-0004.jpgIngrediente: un calcan mare, 3 morcovi, 3 cepe roşii, o ţelină cu frunze, un ardei iute, o lingură cu seminţe de in, două lămâi, 5 g cimbru, o legătură pătrunjel, 200 ml vin alb, 200 g unt, 80 ml apă, 3 gălbenuşuri, sare, piper, ulei, boia dulce.

Mod de preparare:
1 Într-o oală se amestecă gălbe­nuşurile cu apa, o lingură cu suc de lămâie, sare, piper şi 175 g unt topit.

2 Se adaugă ardeiul iute tocat, se pune totul la fiert la bain-marie până se îngroaşă, apoi se toarnă într-un bol şi se păstrează la cald.

3 Calcanul se eviscerează, se taie bucăţi, se spală, se scurge de apă şi se unge cu ulei. Se condimentează, se aşază pe o tavă, se toarnă vinul, puţină apă, cimbru şi pătrunjel tocat.

4 Se pun felii de lămâie pe fiecare bucată, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

5 Morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se spală, se taie fâşii sau felii subţiri, se călesc în restul de unt cu puţin ulei, se condimentează, se adaugă puţină apă, seminţele de in şi se lasă să se evapore apa.

6 Se scot pe un platou alături de peşte, se presară cu verdeaţă şi se servesc cu sosul cald.

Sfat: Ca să-i schimbe culoarea, dar şi gustul, la sos se mai poate adăuga şi boia dulce.
Băutura: Vin alb de buturugă

×