Mod de preparare:
1 Într-o oală se amestecă gălbenuşurile cu apa, o lingură cu suc de lămâie, sare, piper şi 175 g unt topit.
2 Se adaugă ardeiul iute tocat, se pune totul la fiert la bain-marie până se îngroaşă, apoi se toarnă într-un bol şi se păstrează la cald.
3 Calcanul se eviscerează, se taie bucăţi, se spală, se scurge de apă şi se unge cu ulei. Se condimentează, se aşază pe o tavă, se toarnă vinul, puţină apă, cimbru şi pătrunjel tocat.
4 Se pun felii de lămâie pe fiecare bucată, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
5 Morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se spală, se taie fâşii sau felii subţiri, se călesc în restul de unt cu puţin ulei, se condimentează, se adaugă puţină apă, seminţele de in şi se lasă să se evapore apa.
6 Se scot pe un platou alături de peşte, se presară cu verdeaţă şi se servesc cu sosul cald.
Sfat: Ca să-i schimbe culoarea, dar şi gustul, la sos se mai poate adăuga şi boia dulce.
Băutura: Vin alb de buturugă
Citește pe Antena3.ro