x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Casa Drăculeştilor

Casa Drăculeştilor

25 Iul 2007   •   00:00

Iată un restaurant al cărui patron ar trebui să ajungă milionar numai şi dacă ar fi să pună o taxă de vizitare!... Aşa găndeşti cănd pătrunzi prin bolta de piatră a celei mai vechi case din Sighişoara, azi transformată in localul "Casa Vlad Dracul"

Iată un restaurant al cărui patron ar trebui să ajungă milionar numai şi dacă ar fi să pună o taxă de vizitare!... Aşa găndeşti cănd pătrunzi prin bolta de piatră a celei mai vechi case din Sighişoara, azi transformată in localul "Casa Vlad Dracul". E aproape sigur că aici s-a născut Ţepeş Vodă şi a trăit căţiva ani (intre 1431-1435) tatăl său, Vlad Dracul, al cărui portret mural din secolul al XV-lea te insoţeşte, aproape obsesiv, in acest spaţiu unic, demn de invidiat pentru un restaurator de geniu.

Pănza de păianjen

E totuşi posibil ca norocul să n-ajungă unui romăn din zilele noastre; altfel, de ce n-ar fi să facă el totul pănă la capăt, egalănd in perfecţiune cadoul primit... Altminteri, am prins o zi bună: la prănz, am putut sta, nestingheriţi, doar eu şi umbra lui Ţepeş la masă. O chelneriţă mi-a adus relativ repede comanda, constănd intr-o "Salată Medievală" de roşii, ardei şi ceapă (care ar fi putut purta oricare alt nume), insoţită de o "Supă de roşii Dracula" dulce-acrişoară şi cu tăiţei nefierţi, ca viaţa contelui din romanul lui Stoker.

A urmat o pauză, răstimp in care-am admirat, la colţul ferestrei, pănza de păianjen lăsată (inadins?) pentru completarea decorului; apoi, femeia mi-a dezvăluit pe tăcute (interesantă regie!), reţeta "Ruloului de pui Dracula".

Sănge de... ketschup

Pe mine m-au atras insă "Vinetele Drăculeştilor", coapte, acoperite cu sos de legume şi presărate cu brănză sărată: gust balcanic, dar credibil in comparaţie cu "Medalionul Casa Vlad Dracul", care ar fi trebuit să fie ceva reprezentativ. Sincer, din acel medalion n-am savurat decăt frigănelele, puse pe carnea ca o talpă de porc, neimblănzită nici chiar de sosul bechamel cu două ciuperci in dungă! Ca să nu mai amintesc decoraţia kitsch-ketschup, de care m-am temut incă de la inceputul mesei…

Nefericirile, aici, pot insă continua: "Salata de Varză" să ţi se aducă veştedă, clătitele - reci, paharul cu vin - banal… Doar cafeaua Marghiloman cu rom rezistă fără critică in casa lui Vlad Dracul, deşi, săraca, e din altă epocă şi are o cu totul altă poveste şi nimic in comun cu Sighişoara… maxgourmet@k.ro

De gustibus

"Ruloul de pui Dracula" făcut din piept rulat, in interior cu paprika iute, usturoi, tras in coajă de pesmet şi prăjit in tavă cu mult ulei; garnitura, destul de potrivită, asociind cartofi ţărăneşti cu ceapă şi sos de roşii la tavă, i-ar fi plăcut, cu siguranţă, amicului meu de la Odorhei.

Notele lui Max:

Măncare : 2

Servire : 2

Ambianţă : 4

Preţ : 3

×
Subiecte în articol: cronica de restaurant