La Tesila, la Traisteni, la Brebu, la Telega ori la Manastirea Zamfira - fiecare popas pe Valea Doftanei te provoaca sa rasfoiesti pagini savuroase dintr-o istorie locala incarcata de⦠arome si savori nebanuite.
Din sumar: Reteta de suflet / Ion Ionut Ciocia - Dragostea mea, mancarea / Arome in lumea culorilor / Plaiul cascavelei / Traista bucatelor fine / Traditii de sfarsit de vara / Vesnicia credintei - Viata in slujba lui Dumnezeu / A fost odata un cioban... / Lemnul si gastronomia! / Licoarea muntilor / Deloc feciorelnic / RETETE
Pe valea Doftanei
Editorial
de SIMONA LAZAR
La Tesila, la Traisteni,
la Brebu, la Telega ori
la Manastirea Zamfira - fiecare popas pe
Valea Doftanei te provoaca sa rasfoiesti pagini savuroase dintr-o istorie locala incarcata de⦠arome si savori nebanuite. Asa s-a intamplat sa calatorim si noi - cu pasul, cu gandul -
pe Valea Doftanei si sa intelegem ca timpul s-a invesnicit aici in doua feluri: o data prin baladele
si doinele pastorilor de pe la stani, iar a doua oara in povestile spuse
de oalele cu bucate, fierband
mocnit pe plita. Barbatii si femeile de pe Valea Doftanei se stiu in aceste locuri de pe vremea lui Basarab I - Intemeietorul, iar retetele lor - retete de viata si retete de bucate, deopotriva - , asa cum le-am cules noi pentru dumneavoastra, se transmit aici de la o generatie la alta.
Pe vai si vaioage, paziti de ape
si de munti, oamenii locului
isi traiesc cu seninatate
povestile, intr-o lume
in care tumultul cotidian al omului de la oras ajunge estompat.Citește pe Antena3.ro