x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce se întâmplă dacă nu mânânci corect carne

Ce se întâmplă dacă nu mânânci corect carne

31 Iul 2017   •   09:38
 Ce se întâmplă dacă nu mânânci corect carne

Carnea roșie este foarte gustoasă, sățioasă și conține multe vitamine (B3) și minerale (fier, seleniu, zinc), însă dacă o consumi des și în cantități mari poate aduce numeroase daune sănătății, scrie clicksanatate.ro.

Studiile de specialitate relevă că un consum de carne roșie în exces duce la creșterea nivelului de colesterol „rău“ și poate contribui la apariția obezității, bolilor cardiovasculare, diabetului și crește riscul de insuficiență renală. De asemenea, acest tip de aliment bogat în grăsimi saturate reprezintă o sursă de risc pentru declanșarea cancerului colorectal, pancreatic și de prostată, notează medicalnewstoday.com.

Bine de știut!

Carnea roșie procesată, spre exemplu, prin afumare sau saramură, reprezintă un pericol pentru sănătate, așadar ar fi indicat să nu o mai consumi.

Atenție!

Specialiștii nu interzic consumul cărnii de acest tip, ci spun să o consumi în cantitate redusă, adică maximum 500 g pe săptămână.

Scapi de balonare și constipație
Unele persoane care consumă des carne roșie pot suferi de constipație, deoarece organismul digeră mai lent acest aliment. De asemenea, printre simptomele apărute în urma hrănirii cu carne roșie se numără și balonarea, durerile abdominale și flatulența. Totuși, dacă reduci brusc consumul de carne roșie s-ar putea să te confrunți cu o indigestie. 

×
Subiecte în articol: carne carne rosie vitamine minerale