x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cel mai scump taco nu își găsește cumpărător

Cel mai scump taco nu își găsește cumpărător

10 Mar 2017   •   14:44
Cel mai scump taco nu își găsește cumpărător

"Taco" este o specialitate mexicană destul de banală care se mănâncă de multe ori în picioare la colţ de stradă. Însă Licerio, chef la hotelul Grand Velas, din staţiunea balneară de lux Los Cabos (nord-vestul ţării), a decis să spargă monotonia acestui preparat popular. 

Chef Licerio Alcala a preparat un taco cu ingrediente exotice precum homar, caviar, trufe şi foiţe de aur, în valoare de 25.000 de dolari, care încă nu şi-a găsit client. "Oamenii sunt uimiţi şi puţin surprinşi să vadă că un taco poate costa 25.000 de dolari, când îl poţi găsi pe stradă la doar 10 pesos (0,5 dolari). 

"Atunci le explic tehnica şi armonia pe care o conferim acestei delicatese care îşi merită preţul", a declarat el pentru AFP. 

Ingredientele acestui "taco" sunt carne de homar, de vită kobe, caviar Beluga, trufe negre şi albe, servite pe o "tortilla" din făină de porumb care conţine foiţe de aur de 24 de carate. Totul este asezonat cu un sos pe bază de chile morita şi cafea de zibeta din Asia, cea mai scumpă din lume produsă din boabele digerate de acest mamifer asiatic. 

Totuşi la o săptămână după ce a trecut delicatesa în meniul restaurantului, acest taco încă nu şi-a găsit un client, mărturiseşte el. 

Au fost însă mulţi care şi-au manifestat interesul pentru această specialitate, mai ales turiştii americani, cunoscuţi pentru gusturile lor "extreme". 

Să comanzi însă cel mai scump taco din istoria gastronomiei nu este o formalitate. Este nevoie în prealabil de un avans de 12.500 de dolari care se plăteşte la hotel. Apoi clientul va decide unde va servi preparatul, în suita prezidenţială, în mijlocul deşertului sau, de exemplu, în timpul unei cereri în căsătorie. 

"Ne adaptăm dorinţelor clientului", a explicat Licerio. 

Pentru cei care doresc să încerce acest preţios taco, chef Licerio propune şi o băutură pe măsură: tequila 'Pasion Azteca Platinum', al cărei preţ poate ajunge la 150.000 de dolari sticla.AGERPRES

×