x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chifteluţe de peşte

Chifteluţe de peşte

05 Noi 2010   •   00:00
Chifteluţe de peşte
6004-135997-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g fileuri de peşte, un ou, 3 g boia dulce, 3 g chimen, pă­trun­jel, 3 căţei de usturoi, 3 roşii, două cepe, doi ardei capia, 50 g măsline, 100 ml ulei de măsline, 100 g alune, sare, piper, mărar, pesmet, ulei pentru prăjit, ardei iute.

● Mod de preparare:
1
Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se toacă mărunt. Se amestecă cu boiaua dulce, chimenul pisat, pătrunjel tocat, sare şi piper.

2 Se adaugă un căţel de usturoi pisat şi oul, se amestecă şi se formează chiftele rotunde plate. Se trec prin puţină apă, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

3 Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu şervet absorbant şi se păstrează la cald. Cepele şi usturoiul rămas se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se călesc două minute în uleiul de măsline împreună cu ar­deii capia tocaţi, se adaugă ro­şiile date pe răzătoare, măslinele to­cate, sare şi piper.

5 Se ţin pe foc cinci minute, se adaugă alunele prăjite tocate mărunt sau măcinate, se verifică de gust, se mai ţine sosul pe foc încă cinci minute şi se presară mărar tocat.

● Sfat: La sosul pentru chiftele se mai poate adăuga şi ardei iute tocat mărunt.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste