● Mod de preparare:
1 Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se toacă mărunt. Se amestecă cu boiaua dulce, chimenul pisat, pătrunjel tocat, sare şi piper.
2 Se adaugă un căţel de usturoi pisat şi oul, se amestecă şi se formează chiftele rotunde plate. Se trec prin puţină apă, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
3 Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu şervet absorbant şi se păstrează la cald. Cepele şi usturoiul rămas se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
4 Se călesc două minute în uleiul de măsline împreună cu ardeii capia tocaţi, se adaugă roşiile date pe răzătoare, măslinele tocate, sare şi piper.
5 Se ţin pe foc cinci minute, se adaugă alunele prăjite tocate mărunt sau măcinate, se verifică de gust, se mai ţine sosul pe foc încă cinci minute şi se presară mărar tocat.
● Sfat: La sosul pentru chiftele se mai poate adăuga şi ardei iute tocat mărunt.
● Băutura: Pinot Gris
Citește pe Antena3.ro