Ciorbă de potroace
Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan (găină, raţă sau gâscă), 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenus, 100 ml smântână sau iaurt, sare, leustean.
Preparare: Carnea tăiată bucăţi se pune la fiert în 3 l apă rece cu puţină sare. Când clocoteste, se adaugă zarzavatul dat prin răzătoarea cu găuri mari sau tocat si ceapa tăiată mărunt. Când toate sunt aproape fierte, se pune orezul, amestecând bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute.
Ciorba se poate acri cu zeamă de varză sau cu bors, cu zeamă sau sare de lămâie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama acră câteva minute.
Cu zeama de lămâie se acreste numai după ce s-a luat de pe foc, ca să se păstreze integral vitaminele.
Se drege cu un ou, pentru aromă, apoi se adaugă leustean verde tocat (sau leustean uscat).

Ştiri din .ro
Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

Top 7 mărci de cafea din București
De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Turiștii israelieni vor reveni în România
In memoriam Ruxandra Garofeanu
UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Trei motive bune pentru a lua un credit
Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie
