● Mod de preparare:
1 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
2 Ciupercile se spală, se taie jumătăţi sau se lasă întregi dacă sunt mici. Şprotul se spală în mai multe ape reci şi se pune într-un bol.
3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele, se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.
4 Se condimentează, se adaugă mazărea şi se fierb 20 de minute. Roşiile se spală, se dau prin răzătoare şi se toarnă în oală. Se adaugă cozi de pătrunjel întregi, peştii şi borşul.
5 Se dă focul la minimum şi se fierbe ciorba cinci minute. Se adaugă fideaua ruptă bucăţele, se continuă fierberea, şi înainte de a opri focul se verifică de gust şi se condimentează.
● Sfat: Se serveşte caldă, simplă, cu ardei iute sau fasole păstăi murată.
● Băutura: Ţuică
Citește pe Antena3.ro