x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă oltenească de văcuță (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorbă oltenească de văcuță (Rețeta lui Radu Anton Roman)

28 Dec 2016   •   14:01
Ciorbă oltenească de văcuță (Rețeta lui Radu Anton Roman)

În lungile-i călătorii prin țară, Radu Anton Roman, „patriarhul” gastronomiei românești tradiționale, s-a oprit nu de puține ori în Gorj, de unde și-a cules atât rețetele, cât și tainele culinare, ca și istoriile care nu țin neapărat de cultura bucatelor, cât de hrana spiritului. Obiceiuri și tradiții de peste an, cutume și reguli de urmat în diferite momente ale anului, vinuri de împlinit gustul bucatelor, nimic din toate acestea nu-i era străin.

Taină: Cică gorjenii habar n-au să pună smântână în mâncări, în schimb oltenii aceștia ai noștri, da, și e de bine.


Ingrediente

3-4 kg oase mari
1 kg carne de vacuta
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mica

..........

Află aici toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×