x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciuperci umplute cu dovleac

Ciuperci umplute cu dovleac

07 Ian 2011   •   18:50
Ciuperci umplute cu dovleac
145597-bucate13-20-page-6-image-0003.jpgIngrediente: 500 g ciuperci champignon, o ceapă roşie, 300 g piure de dovleac, usturoi, 300 g brânză cu mucegai, 100 ml vin alb sec, 2 g pudră de ghimbir, 20 g unt, nucşoară, cuişoare, sare, piper, rozmarin, sos de vişine, sos de mere, stafide.

Mod de preparare:
1 Ceapa şi un căţel de usturoi se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în untul încins cinci minute.

2 Se toarnă vinul, se condimen­tează şi se lasă să fiarbă până se evaporă lichidul.

3 Se adaugă piureul de dovleac şi pudra de ghimbir, rozmarin tocat, sare şi piper dacă mai este nevoie.

4 Se adaugă 2 g de nucşoa­ră, 2 g de pudră de cuişoare şi se ames­tecă până se încorporează ingredientele. Ciupercile se spală, se îndepărtează codiţele şi puţin din pulpa din interior, apoi se umplu cu amestecul din cratiţă.

5 Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra felii subţiri de brânză cu mucegai şi se introduc în cuptorul încins.

6 Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot pe un platou şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit.

Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vişine sau sos de mere cu stafide şi rozmarin.
Băutura: Alligoté

×