Mod de preparare:
1 Ceapa şi un căţel de usturoi se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în untul încins cinci minute.
2 Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă să fiarbă până se evaporă lichidul.
3 Se adaugă piureul de dovleac şi pudra de ghimbir, rozmarin tocat, sare şi piper dacă mai este nevoie.
4 Se adaugă 2 g de nucşoară, 2 g de pudră de cuişoare şi se amestecă până se încorporează ingredientele. Ciupercile se spală, se îndepărtează codiţele şi puţin din pulpa din interior, apoi se umplu cu amestecul din cratiţă.
5 Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra felii subţiri de brânză cu mucegai şi se introduc în cuptorul încins.
6 Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot pe un platou şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit.
Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vişine sau sos de mere cu stafide şi rozmarin.
Băutura: Alligoté
Citește pe Antena3.ro