x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Conceptul unic vinde - Modul de a gestiona restaurantele trebuie schimbat

0
Autor: Cristina Andreea Catana 06 Iun 2006 - 00:00
Conceptul unic vinde - Modul de a gestiona restaurantele trebuie schimbat
Sa deschizi o afacere in domeniul turismului este o munca grea, care necesita pe langa imaginatie si spirit de intreprinzator si foarte multa rabdare. Mai ales in Romania.

Antoni Kuhnen, manager de hotel, a venit in Romania in 1997 trimis de un grup multinational pentru a pune aici pe picioare un hotel de lux. Dupa ce si-a terminat treaba, a luat-o de la capat si s-a apucat de manageriat un alt mare hotel din Bucuresti. Experienta a castigat-o in cei 44 de ani de munca in acest domeniu, iar baza teoretica a dobandit-o in urma studiilor la "Hotel University", in Haga.

NOUTATI In august 2005, Kuhnen si-a deschis propria companie in Romania, unde spune el "sunt multe oportunitati, dar care se materializeaza greu." A trecut peste aceste neajunsuri si astazi manageriaza unul dintre hotelurile de top din centrul capitalei. Inainte de a se apuca de aceasta afacere, olandezul a cercetat foarte bine piata din Bucuresti, pentru ca asa cum spune "nu voiam sa deschid pizzeria cu numarul 1.000 din capitala. Daca vrei ca afacerea sa mearga, trebuie sa vii pe piata cu ceva nou." Acest "ceva nou" se materializeaza printr-un concept deosebit, printr-o atmosfera unica, prin decoruri altfel, prin calitatea serviciilor si, in ultimul rand, al mancarii. Explicatia situarii bucatelor pe ultimul loc al clasamentului este una simpla, potrivit lui Anthoni Kuknen. "Oamenii cand aleg un restaurant trebuie sa stie de la inceput ca vor merge intr-un loc diferit de localurile obisnuite. Apoi cand intra, daca sunt incantati de atmosfera si de decor, vor presupune ca mancarea este buna."

PROMOVARE. Despre conceptul pe care il urmaresti atunci cand pui pe picioare un restaurant, Kuhnen spune ca este cel mai important, pentru ca s-au dus vremurile cand oamenii mergeau la restaurant doar de foame. Acum, ideea de baza cu care o persoana pleaca de acasa spre un local este petrecerea unei seri placute. Mergand pe acest principiu, olandezul a adus la restaurantul pe care il manageriaza un bucatar tanar, care atunci cand are timp iese din bucatarie si le canta clientilor. Kuhnen este de parere ca acest tip de promovare, de la client la client, este cea mai profitabila pentru localuri, avand in vedere si faptul ca spatiul publicitar la televiziune este foarte costisitor. Pentru a-si continua ideile, managerul vrea sa deschida in Bucuresti un restaurant cu specific brazilian, pentru ca a testat piata si a vazut ca nu exista asa ceva. "Trebuie intotdeauna sa incerci sa umpli spatiile goale. Trebuie sa gasesti acel ceva care nu exista sau care o calitatea indoielnica. Insa conceptul trebuie sa fie unic", isi sintetizeaza Kuhnen ideea despre o afacere in domeniul turismului.

SCHIMBARI. Despre Romania, Kuhnen spune ca sunt multe care trebuie schimbate.

Cea mai mare problema, in viziunea lui, este lipsa de profesionalism, atat a angajatilor din acest domeniu, cat si a celor care isi deschid afaceri.

"Un medic nu va putea niciodata sa aiba succes cu un restaurant. Sunt foarte multi aventurieri", spune Antoni Kuhnen.

ALEGERI
"Oamenii cand aleg un restaurant trebuie sa stie de la inceput ca vor merge intr-un loc diferit de localurile obisnuite. Apoi cand intra, daca sunt incantati de atmosfera si de decor, vor presupune ca mancarea este buna. In plus, oamenii nu mai vin la restaurant de foame, ci ca sa se simta bine" - Anthoni Kuhnen, manager restaurant
Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   restaurant,   kuhnen

 



Mai multe titluri din categorie

Cum poți să îți creezi confortul pe care-l meriți: soluții pentru cămin și pentru starea ta de bine

Cum poți să îți creezi confortul pe care-l meriți: soluții pentru cămin și pentru starea ta de bine
Galerie Foto Se spune că dacă nu lupți pentru ceea ce vrei, meriți ceea ce ai, însă totul devine mult mai complicat atunci când ești pe cont propriu, fără un sprijin constant, cu un salariu satisfăcător, dar nu suficient...

(P) Profita de ofertele last minute Egipt si viziteaza singura minune a lumii antice inca in picioare!

(P) Profita de ofertele last minute Egipt si viziteaza singura minune a lumii antice inca in picioare!
Galerie Foto In fiecare zi, mii de turisti din intreaga lume profita de ofertele last minute, insa de ce exista aceasta atractie? Este pentru ca ofera nenumarate beneficii aventurierilor, pe langa reducerile de pret care sunt atat de...

Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo

Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depășit pe Messi și Ronaldo
Luptătorul de MMA, irlandezul Conor McGregor, a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform celor de la Forbes, după ce a acumulat 180 milioane de dolari americani î...

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef
Galerie Foto Duminica aceasta, de la 13:15, Antena 1 lansează un nou proiect de cooking – Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef – Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie – dr. Ce...

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors
O casă nouă, construirea unui apartament sau renovarea lor trebuie să îndeplinească numeroase condiții pentru a asigura un confort termic și fonic întregii familii. Printre cele mai importante aspecte se...

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?
Galerie Foto Daca 2020 si 2021 s-au dovedit ani foarte grei pentru unele domenii, lucrurile au stat cu totul diferit pentru industria divertismentului pentru adulti. Masurile de restrictie luate pretutindeni in lume au determinat...

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon
X Factor își caută câștigătorul sezonului cu numărul zece al emisiunii, iar cei interesați se pot deja înscrie la casting! Cei care consideră că au ”factorul X” sunt așteptați să se înscrie pe...

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”
Galerie Foto Seara de duminică a adus la Chefi la cuțite o confruntare tăioasă între echipele sezonului 9, o situație de egalitate în ceea ce privește voturile battle-ului și un verdict neplăcut pentru chef Cătălin...

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!
Galerie Foto Tu cum procedezi cand vine momentul sa faci curatenie in casa? Probabil ca faci un plan „de actiune”, iti organizezi timpul, imparti task-urile pe care trebuie sa le indeplinesti. Totodata, verifici daca ai toate...

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, o nouă confruntare între echipele sezonului 9 ”Chefi la cuțite” va ridica presiunea la cote maxime. Câștigător detașat în ultima ediție, chef Scărlătescu va intra...

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe
Galerie Foto O gală cu miză mare, aseară la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși şi-a desemnat finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o seară cu o tematică...

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate
Fanii lui Roger Federer vor fi încântați să afle că elvețianul nu va înceta niciodată să joace tenis, cel puțin nu sub forma benzilor de desene animate. Starul tenisului mondial a acceptat să devină personaj...

Escapadă în București

Escapadă în București
Îți dorești de ceva timp o vacanță în București dar nu ai găsit niciodată momentul potrivit? Sau poate ai câteva zile libere înainte de salariu? Oricare ar fi motivul, acum ai ocazia perfectă pentru o...

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”
Galerie Foto O gală cu miză mare, sâmbătă, de la ora 20:00, la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși își va desemna finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o...

Circuite de vară, în inima României

Circuite de vară, în inima României
Sibiul, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, își primește iar vizitatorii. Pe lângă destinația urbană de city break, împrejurimile oferă foarte multe posibilități de relaxare. Un circuit...
Serviciul de email marketing furnizat de