x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Couscous cu pui si legume

Couscous cu pui si legume

de Georgiana Ionita    |    12 Noi 2016   •   08:16
Couscous cu pui si legume

Există extrem de multe locuri pe planetă care fascinează prin istorie, arhitectură și tradiții, iar Maroc este unul dintre ele. Pe aceste meleaguri întalnești: tradiții încă vii (precum cele ale berberilor), îmblanzitori de cobre și ghicitoare, vânzători ambulanți de produse medicinale naturiste - în Marakesh; cartiere rezidențiale ca în Rabat; site-uri arheologice precum cel din Volubilis ( al unui vechi oraș roman antic); stațiuni cum este Agadir (cu o plajă imensă care concurează serios Copacabana prin vile cochete, cluburi și magazine de lux); a doua moschee din lume ca marime, după Mecca, localizată în Casablanca. Și exemplele pot continua.

Plus că Marocul fie a inspirat carți ori filme, fie a servit ca locație de turnare a unor producții cinematografice (poate nu în totalitate, dar măcar un cadru). De fapt, în această țară există multe studiouri de film, pe care localnicii sunt onorați să le prezinte turiștilor. Deși un singur cadru a fost filmat pentru producția “Casabalnca”, nu cred că vă este straină replica “Dintre toate barurile din lume, ea a trebuit să intre în al meu”…

Maroc fascinează prin extreme, dar și prin bucătărie. De fapt, aceasta este considerată a fi una dintre cele mai bune din lume, cu numeroase preparate, unul mai gustos decât celalat. Două dintre cele mai proeminente sunt “Couscous” și “Tagine”.

Astfel, pentru acest weekend vă propun să intrăm un pic în atmosfera excepțională a acestor meleaguri și să gătim Couscous cu pui și legume. Este adevarat că în Maroc femeile sunt cele desemnate prin tradiție să gătească acest preparat, dar eu invit și domnii să încerce. Nu vor regreta, mai ales că nu se gătește greu, iar rezultatul merită!

Ingrediente:

Cuscus 500 gr

Piept de pui 800 g

Zucchinii 200 g

Ardei rosu gras 100 g

Morcovi 140 g

Mazare 100 g

Ceapa de apa 1 buc

Piper (dupa gust)

Sare (dupa gust)

Paprika (dupa gust)

Supa de pui (500 ml)

Ulei de masline (50 ml)

Coaja de lamaie

Odată ce veți fi cumpărat cele de mai sus, iată cum se prepară.

Legumele se toacă mărunt și se înnabușesc în uleiul de măsline, la foc mic. Pieptul de pui, tăiat fâșii, se trage la tigaie separat (în puțin ulei de măsline) și se codimentează cu sare, piper și puțin curry.

Peste paste se pune uleiul de măsline apoi supa de pui fierbinte și se lasă cca. 6-7 minute, acoperit cu o folie transparentă sau cu un capac, ca să se umfle.

Se adauga legumele si puiul și se amestecă.

Se poate servi atât cald, cât și rece. Puteți adăuga, pentru gust, frunze de busuioc proaspăt sau să înlocuiți uleiul cu ulei picant - dacă vă place mai codimentat.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

 

×
Subiecte în articol: Couscous Couscous cu pui si legume