● Mod de preparare:
1 Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală. Se presară cu sare în interior şi exterior şi se introduce la rece 30 de minute. Două cepe se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
2 Alunele de pădure şi miezul de nucă se toacă mărunt, se amestecă cu stafide, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, se amestecă şi se umplu crapii.
3 Restul de cepe se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pun într-o tavă adâncă, se aşază deasupra crapii, se stropesc cu ulei, vin şi puţină apă.
4 Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
5 Se scot pe un platou, se aşază de jur-împrejur rondelele de ceapă şi se toarnă deasupra sosul. Se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu salată de castraveţi muraţi, piure de conopidă sau cartofi.
● Băutura: Riesling italian
Citește pe Antena3.ro