x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Creveţi în sos curry

Creveţi în sos curry

29 Oct 2010   •   00:00
Creveţi în sos curry
5993-135235-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g creveţi decorticaţi, 200 ml lapte de cocos, două cepe, două roşii, o linguriţă cu pastă de ardei dulce, două linguri cu ulei, 8 g curry, 25 g seminţe de susan, 5 g ghimbir ras, o frunză de dafin, o limetă, sare, piper, orez, paste

● Mod de preparare:
1
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

2 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa până devine sticloasă, se adaugă pasta de ardei dulce, curry, ghimbirul ras, frunza de dafin şi seminţele de susan.

3 Se călesc încă două minute, se adaugă roşiile spălate şi date pe răzătoare, sare şi piper după gust.

4 Se fierb zece minute, se adau­gă creveţii şi laptele de cocos, se amestecă şi se continuă fierberea.

5 Se ţin pe foc cinci-zece minute, se scoate frunza de dafin, se verifică de gust, se condimentează dacă mai este nevoie şi se iau de pe foc.

6 Se acoperă cu un capac, se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se pun în boluri adânci sau în farfurii şi se servesc.

● Sfat: Se servesc ca atare, cu o granitură de orez sau cu paste, presărate cu coajă de limetă rasă.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste