● Mod de preparare:
1 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
2 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa până devine sticloasă, se adaugă pasta de ardei dulce, curry, ghimbirul ras, frunza de dafin şi seminţele de susan.
3 Se călesc încă două minute, se adaugă roşiile spălate şi date pe răzătoare, sare şi piper după gust.
4 Se fierb zece minute, se adaugă creveţii şi laptele de cocos, se amestecă şi se continuă fierberea.
5 Se ţin pe foc cinci-zece minute, se scoate frunza de dafin, se verifică de gust, se condimentează dacă mai este nevoie şi se iau de pe foc.
6 Se acoperă cu un capac, se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se pun în boluri adânci sau în farfurii şi se servesc.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu o granitură de orez sau cu paste, presărate cu coajă de limetă rasă.
● Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro