x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Deloc feciorelnic

Deloc feciorelnic

23 Aug 2006   •   00:00
Deloc feciorelnic
HOROSCOP GASTRONOMIC
FEMEIA. Deseori nativa din Fecioara este de o frumusete deosebita. Inclinata doar foarte putin spre pasiune, are in ea ceva rece si sever, ce o face poate intr-un fel antipatica, dar care pe ceilalti ii indeamna mai mult la respect decat la dragoste. Supune totul, de la propriul comportament pana la persoanele iubite, unei analize lucide si severe. Astfel e inclinata sa puna in pericol legaturile deja facute. Dar simtul practic si caracterul justifica in final faptul ca o stimezi din ce in ce mai mult, pe masura ce ajungi sa o cunosti mai bine. Se imbraca simplu, pentru ca ea considera eleganta sinonima cu sobrietatea.

Una dintre marile calitati ale femeii nascute sub semnul Fecioarei este rapiditatea cu care vine in ajutorul celor care au nevoie de ea. Darul ei cel mai de pret insa este ca are capacitatea de a pune ordine in viata unui barbat. Iar asta nu poate decat sa fie bine. Atata vreme cat barbatul este cel care a decis sa tina fraiele... bucatariei. Pentru ca, oricat de bun bucatar ar fi, dezordine tot iese. Asa ca nativa din zodia Fecioarei, lucida si echilibrata, va sti sa supervizeze totul, astfel incat, pe langa cina romantica in doi, sa nu se adauge o mult mai putin romantica partida de... spalat vase!

BARBATUL. Chiar daca nu are un caracter prea vesel, poate si datorita spiritului sau critic, se distinge cu siguranta prin grija pentru eleganta vestimentara. Nu se indragosteste usor, si deseori lasa impresia ca munca sa, cariera, preocuparile intelectuale au mult mai multa importanta decat legaturile sentimentale. Dar cand este cu adevarat indragostit, exercita o atractie deosebita asupra femeilor, in special datorita farmecului deosebit care acum apare ca prin minune. Atunci ii place sa impresioneze, iar comportamentul sau, deloc... feciorelnic, chiar daca sta sub semnul Fecioarei, il indeamna la cele mai neasteptate lucruri.

N-ar fi deloc imposibil sa-l intalnesti intr-un astfel de moment rar chiar si in... bucatarie, preparand ceva cuceritor partenerei sale. Si cum spiritul sau critic se manifesta in practica si cu rezultate imediate cel mai bine aici, n-ar trebui sa fie cineva surprins sa-l descopere ca pe un bucatar exigent si plin de masura. Si cum, chiar daca-i plac, mancarurile picante nu-i fac prea bine, va opta cu siguranta pentru preparate din legume, cu branzeturi si lactate la discretie. Iar ca desert, n-ar fi exclus sa te trezesti cu un fruct proaspat. Sau, daca a avut timp, cu prajituri din poame de sezon.

TOP culinar
  • LEGUME - Vitamine si minerale necesare.
  • DULCE - Ca viata e uneori amara.
  • PESTE - Din cand in cand…
  • CARNE - Numai daca trebuie.
  • Pe primul loc in topul preferintelor, legumele
    SUFLEU DE CONOPIDA
    INGREDIENTE: o conopida mare, 3 oua, o jumatate de lingura cu faina, o ceasca cu lapte, 3 linguri cu branza rasa, o ceapa, doua linguri cu unt, sare.

    PREPARARE: Se fierbe conopida si se scurge. Separat se prajeste usor faina, se stinge cu lapte si se fierbe pana devine de consistenta smantanii. Se adauga conopida facuta piure, branza, untul si albusurile batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt. Se da la cuptor la foc potrivit pana cand creste, iar deasupra este rumenita.

    Pe locul doi in topul preferintelor, dulciurile
    TARTA CU CAPSUNI
    INGREDIENTE: 250 g faina, 125 g unt, apa, sare, 500 g capsuni, crema de vanilie.

    PREPARARE: Se face aluatul din faina, unt, apa si sare. Se intinde o foaie si se taie ronduri mai mari decat forma in care se vor coace tartele. Se pune coca in forme si se fac cateva intepaturi cu varful cutitului. Se coc la foc iute. Se pot umple cu crema de vanilie, iar deasupra se pun jumatati de capsuni.
    ×